TOP-OH2012-Tenis: Slovenky odriekli účasť na pestrofarebnom Wimbledone

301

Tá momentálne sprevádza boje na všetkých kurtoch počas dvojhier i štvorhier, nie všetci však prejavili nadšenie pre to, že sa historicky prvý raz môžu na svojom outfite „vyblázniť“.
Väčšina hráčov svetovej elity, ale i tých menej významných tenisových krajín sa predstavili konečne v úboroch, ktoré mali všetky možné farebné variácie a ozdobili si oblečenie symbolmi krajín, ktoré v Londýne reprezentujú. A to po desaťročiach miereného konzervativizmu zo strany organizátorov, ktorí na tréningoch pred grandslamovými zápasmi slušne pošlú do útrob šatne aj hráča, ktorý sa ukáže na dvorcoch trebárs v sivom tričku.
Národný charakter ustrojenia začal byť výraznejšie badateľný najmä pri štvorhrách, pri ktorých sa hráči snažili aj o zladenie. Našli sa aj výnimky, ale symboly boli zreteľné. Ekvádorčania si zvolili vkusnú modro-žltú, belasá zdobí Argentínčanov a prekvapivo aj Indov, Federer s Wawrinkom v červeno-bielej národnej dvojkombinácii. Rusky si dali okrem rovnako červeno-bielej aj národný motív, českých tenistov vyparádili do charakteristickej i výraznej modro-bielo-červenej, domáci Briti siahli po šatstve s motívmi Union Jack-u.
V pondelok mali vo Wimbledone prvý, a žiaľ aj posledný súťažný deň slovenské páry. Kým Lukáš Lacko s Martinom Kližanom stavili na zhodnú modro bielu kombináciu, ich kolegyne Daniela Hantuchová a Dominika Cibulková sa obliekli kompletne do bielej, pripomínajúc nedávne „všedné“ týždne britskej grandslamovej tradície. Proti nim sa postavili sestry Radwaňské, jednotne v neobyčajných modro-ružových kratších „koktejlkách“.
„Nezvolila som si to ja, nemám s tým nič spoločné, sponzor sa takto rozhodol. Nie je to skrátka v mojej kontrole. Keby to bolo na mne, dám si cez celé oblečenie nápis Slovensko,“ odôvodnila Hantuchová a na otázku, či sa neuvažovalo o niečom inom, odpovedala: „Neviem.“ Cibulková mala vo vrchnej časti trička slovenskú zástavu, inak tiež „hýrila“ v bielej. „Môj sponzor oblečenia mi urobil malú zástavu na tričku, inak nič. Aj som chcela niečo farebnejšie, ale vyslali ma sem v tomto.“