Box: Wozniackej pomohol k postupu cez Cibulkovú aj box

566

Dánska tenistka sa totiž venuje aj tomuto športu a pomáha jej v budovaní kondície, ktorá jej pomohla dostať sa cez mladú Slovenku vo štvrťfinále grandslamového turnaja US Open.
„Box je iba odlišný spôsob na posilňovanie,“ uviedla po zápase 20-ročná Dánka, ktorá zdolala Cibulkovú po setoch 6:2, 7:5. „Je to zábava, je to zaujímavé a je to dobré, pretože mám trénera, ktorý vie ako ma dostať do formy a čo potrebujem pre tenis,“ uviedla ďalej Wozniacka, podľa ktorej majú box a tenis dve spoločné črty. „Rýchle ruky a rýchle nohy. Je tam určite dosť podobností,“ myslí si Dánka.
Box nielen trénuje, ale ho aj sleduje, jej favoritom je krajan a majster sveta WBC v stredne ťažkej hmotnosti Mikkel Kessler a tiež Brit Joe Calzaghe, bývalý šampión. Sama pochádza zo športovej rodiny, jej otec emigroval z Poľska do Dánska za profesionálnym futbalom, kým jej matka hrala za poľskú volejbalovú reprezentáciu. Po rodičoch zdedila aj bojovnosť. „Som veľmi súťaživá. Naozaj nerada prehrávam,“ priznala sa čerstvá semifinalistka US Open.