Vydierač žiadal za urnu 20 tisíc

1417

Prípad odporného hanobenia ľudských ostatkov a krutého vydierania pozostalých riešila sokolovská polícia. 22-ročný muž na mestskom cintoríne v Sokolove ukradol bielu urnu. Boli v nej spopolnené ostatky trojmesačného chlapčeka, ktorý zomrel v roku 2000. Od jeho zúfalej matky žiadal vysoké výkupné.

Páchateľ sa vkradol v noci na cintorín, odlomil hornú časť dvierok a z úložnej komory ukradol urnu v porcelánovom obale. Obal urny rozmlátil na kúsky. Pár porcelánových črepín potom provokatívne pohodil ku dverám bytu, za ktorými žila 23-ročná matka pochovaného dieťaťa.

„Za vrátenie urny požadoval od matky dieťaťa 20 tisíc Českých korún. Chcel tak žene ublížiť,“ uviedol vyšetrovateľ. Vydierač sa totiž chcel žene pomstiť za to, že sa s ním rozišla. „Zrejme to neuniesol, a preto vymyslel krutú odplatu,“ posudzujú prípad ľudia z okolia.  Polícia odhalila, že páchateľ odniesol urnu s popolom za cintorín a ukryl v kroví pri autobusovej stanici. Potom žene odkázal, že jej ostatky syna vráti po zaplatení 20 tisíc korún. Odovzdanie čiastky naplánoval tak, aby žena musela dochádzať na rôzne miesta. Chcel jej tým psychicky ubližovať.

/prv/ -ko-