Obesenú Annu († 16) z Trebišova pochovali: Bola znásilnená a zavraždená

6967

Tragicky zosnulú študentku Annu († 16) uložila zdrvená rodina k poslednému odpočinku. Záhada okolo jej smrti ale stále nie je vyriešená a po meste sa šíria desivé správy o tom, ako odišla zo sveta.

Rodina pochovala šestnásťročnú Annu, ktorú našli v decembri 2017 skoro ráno obesenú na opasku na stĺpe verejného osvetlenia v Trebišove. Tragédia najviac zarmútila jej mamičku, ktorá pred začiatkom obradu stála pri truhle svojej milovanej dcéry a hladkala ju po tvári. Kvôli obrovskému žiaľu sa takmer neudržala na nohách a jej partner ju musel podopierať.

Na smútočný obrad dorazili aj spolužiaci z obchodnej akadémie s bielymi ružami. „Je tu deň, ktorý sme nemysleli, že raz príde, keď sa lúčime s Annou bez podania rúk a objatia. Končí jej život a nám začína spomienka,“ cituje smútočnú reč jej najlepšieho kamaráta server Pluska.sk. „Bola krásna, dobrá, ale aj rebelka, skrátka úžasne dievča,“ pokračoval spolužiak ďalej a zdrvene doplnil: „Spi sladko, anjelik náš, a dávaj na nás tam hore pozor na všetkých!“

Tragédiu nedokážu pochopiť ani v Trebišove, kde sa okolo spôsobu samovraždy strhla búrlivá debata. Objavili sa dokonca špekulácie, že Anna bolo znásilnená a zavraždená. Nikto nevie, prečo by Anna chcela spáchať samovraždu. „Odišla z domu v stredu o ôsmej večer, ešte o polnoci sme spolu hovorili. Bola veselá. Pýtala som sa jej, kedy príde,“ spomínala krátko po tragédii matka a odmietla, že by jej dcéra mala problémy doma či s nešťastnou láskou. „Nech polícia vyšetrí, čo za tým bolo. Sama to určite neurobila,“ tvrdila vtedy nešťastná žena.