Aké posledné jedlo pred popravou si objednal vrah odsúdený na trest smrti?

2421

Veterán Robert Van Hook (58) bol odsúdený na trest smrti za uškrtenie a ubodanie Davida Selfa po tom, čo ho odvážal z baru Cincinnati v roku 1985 v Ohiu v Amerike. Jeho právnici argumentovali tým, že prekonal „homosexuálnu paniku“. Skutočnosť je ale iná.

Keď bol zatknutý na Floride mesiac po vražde, Robert povedal polícii, že mužov lákal z barov už niekoľko rokov. Chcel ich okrádať. Hook bol políciou opísaný ako „pokojný a v pohode chlapík.“ Krátko pred popravou mu vo väzení otestovali žily pre smrtiace jed, ktorý mu bude podaný v stredu.

 Posledné jedlo  v živote 

Ako je v Amerike zvykom, niekoľko hodín pred popravou má každý väzeň nárok na posledné jedlo svojho života. Toto právo dostal aj Van Hook. Ten neváhal ani sekundu a zostavil si naozaj pestrý jedálniček.

Jeho posledné jedlo sa skladalo z dvojitých cheeseburgerov, hranoliek, jahodového cheesecakeu so šľahačkou, vanilkového kokteilu a nechýbal ani grepový džús.

Na samotnej poprave bude prítomný Selfov brat, sestra a švagor. Na Robertovej strane nebude chýbať kňaz a duchovný radca a má prísť aj jeho strýko.

V čase vraždy Hook trpel dlhodobou psychickou chorobou. V detstve bol totiž fyzicky a sexuálne obťažovaný a práve to sa mu premietlo do jeho dospelosti. Aj s takouto traumou nastúpil Robert Van Hook do armády, kde na jeho žiaden zdravotný problém nikto neprišiel.

 Homosexuálna  panika 

Aj cez ťažké detstvo bol Hook milujúcim a podporujúcim príbuzným. Oplácal tak svoju lásku tým, ktorí mu ju dávali v detstve. Ani to na porotu ale nezabralo, rovnako tak ako „homosexuálna panika“. Hlavnú úlohu pri vražde podľa sudcu hrala porucha osobnosti a post-traumatický stres z detstva.

Roberta Van Hooka čaká už len niekoľko pár hodín života. V stredu by mu mala byť podaná smrteľná dávka určitých látok, ktoré v kombinácii pripravia vraha o život.