Slováci zajtra hrajú posledný zápas, Francúzi zdolali Dánov 6:2

315

Rozhodol o tom zápas Francúzska s Dánskom. Francúzski hokejisti vyhrali jasne 6:2 a Slováci ich už nemôžu v tabuľke predbehnúť.

V utorok od 15.45 h budú už len o piate miesto v skupine s Dánmi.

Francúzi si zabezpečili prvýkrát v histórii postup do štvrťfinále svetového šampionátu. V utorok večer od 19.45 h môžu hrať bez nervov proti českým hokejistom. Ak ich zdolajú, skončia v tabuľke na treťom mieste a vo štvrťfinále sa vyhnú Rusom.

MS v hokeji v Minsku
Dánsko – Francúzsko 2:6 (1:2, 1:0, 0:4)
góly: 16. J. B. Jensen (Staal, Jakobsen), 35. Staal (J. Jensen, Bjorkstrand) – 2. Desrosiers (Meunier, Treille), 20. Roussel (Amar, Bellemare), 50. Bellemare (Roussel, S. da Cossta), 51. S. da Costa (Roussel, Bellemare), 53. Manavian (S. da Costa, Roussel), 56. S. da Costa. Rozhodcovia: Rantala (Fín.), Sidorenko (Bielor.) – Fluri (Švaj.), Leermakers (Hol.), vylúčení: 4:2 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.
Dánsko: Nielsen M. Lauridsen, J. B. Jensen, Larsen, Lassen, Kristensen, O. Lauridsen, Bruggisser Boedker, Green, Christensen N. Jensen, Madsen, Hansen J. Jensen, Staal, Bjorkstrand – M. Poulsen, Jakobsen, Storm – Spelling
Francúzsko: Huet Besch, Auvitu, Amar, Manavian, Janil, Chakiachvili, Dieude Fauvel Rousell, Bellemare, S. da Costa – Treille, Meunier, Desrosiers Fleury, Raux, T. da Costa Tardif, Ritz, B. Henderson – Guttig

Francúzi začali s Dánmi výborne, keď už v prvej minúte otvoril skóre Desroisers. Boli aktívnejší aj v ďalších momentoch, ale v 16. minúte Dáni vyrovnali zásluhou obrancu Jensena, ktorého tečované nahodenie skončilo za brankárom Huetom. Francúzov však znova dostal do vedenia tesne pred koncom tretiny po peknej individuálnej akcii Antoine Roussel.
Francúzski hokejisti boli lepší aj v druhej tretine, mali viacero šancí na zvýšenie vedenia. Dáni mohli skórovať zásluhou Jensena v polovici zápasu, ale Huet ich vychytal. Jensen si to však vynahradil, keď si pripísal prihrávku na vyrovnávajúcom góle Staala. Na konci druhej dvadsaťminútovky boli dánski hokejisti jasne lepší.
Dáni boli aktívnejší aj v tretej tretine, ale spravili chybu v 50. minúte a ich hra sa rozpadla. Tretí gól strelil Bellemare. Chvíľku po tom zvýšil na 4:2 Stephane da Costa. Francúzski hokejisti ovládli tretiu tretinu, ich piaty gól strelil Manavian. Exhibíciu potvrdil šiestym gólom Stephane da Costa.
Podobne ako proti Slovensku vyhrali Francúzi tretiu dvadsaťminútovku jednoznačne 4:0.