TOP: Mäsiari zo strednej Európy budú súťažiť o zabíjačkového majstra

428

Ako TASR informoval spoluorganizátor podujatia Ján Vraniak, na 3. decembra pripravujú už tretí ročník nadregionálnych majstrovstiev v zabíjačke.
V Zbojskej zbierajú prihlášky od majstrov mäsiarov už niekoľko týždňov. „Účasť domácich máme istú, ale prihlásili sa nám už aj súťažné tímy z Čiech, Maďarska a Poľska. Ak sa nestane nič mimoriadne, prídu dokonca aj mäsiari z Ukrajiny a Rumunska. Počet súťažiacich v jednom tíme nie je obmedzený, minimálne by však mali byť aspoň traja. Ráno totiž dostanú živé 120-kilogramové prasiatko a za deň musia stihnúť pripraviť vlastné špeciality. Vybavenie si donesie každý sám, ale pre tých, ktorí cestujú z veľkej diaľky, zabezpečíme po dohode rozmernejšie pomôcky my v Zbojskej,“ povedal Vraniak.
Zabíjačkovú súťaž zamerali predovšetkým na samotné kulinárstvo. Súťažiacim neurčili, aké výrobky majú pripraviť, dôležitá bude len ich chuť. „Je to súťaž mäsiarov, ale na svoje si prídu predovšetkým diváci. Na celý deň sme stanovili vstupné päť eur, ale za to môžu hostia celý deň ochutnávať do sýtosti všetky špeciality. Budeme ich ponúkať systémom švédskych stolov. Okrem toho dostanú diváci aj anketový lístok a sami sa tak stanú členmi odbornej poroty, ktorá určí nadregionálneho majstra v Zabíjačke za rok 2011,“ doplnil spoluorganizátor podujatia zo salaša v Zbojskej.