Pri holandskom pobreží v stredu začala horieť loď prevážajúca 3000 áut z Nemecka do Egypta. Podľa holandských médií ide o mercedesy. Na palube bolo 23 členov posádky. Dvadsaťdva ľudí sa zranilo a jeden človek zomrel. Oheň pravdepodobne spôsobil jeden z elektromobilov na palube. Hasiči sa snažia požiar zlikvidovať, ale kropia iba boky lode, aby sa loď nepotopila.

V oblasti Severného mora stále pokračuje rozsiahla operácia, požiar môže podľa holandských úradov trvať aj niekoľko dní. Boky lode záchranári kropia vodou, vyhýbajú sa ale palube, aby plavidlo nepotopili.

„Posádka sa snažila požiar uhasiť sama, ale nepodarilo sa jej to. Bohužiaľ jedna osoba zomrela a niekoľko ďalších bolo zranených,“ uviedla podľa agentúry AFP holandská pobrežná stráž. Dvadsaťdva členov posádky záchranári previezli do nemocnice s dýchacími ťažkosťami, popáleninami a ďalšími zraneniami.

40 mŕtvych pri požiari v tuneli pod Mont-Blankom

 

Sedem ľudí muselo podľa záchranárov skočiť do mora, aby sa zachránili pred plameňmi, a prekonať pri tom 30-metrový výškový rozdiel. „Jeden po druhom skákali a my sme ich lovili z vody. Boli naozaj zúfalí, takže museli skočiť,“ povedal holandským médiám Willard Molenaar, kapitán jedného zo záchranných člnov.

Desivé svedectvo z lanovky smrti! Žena si nakrútila svoju jazdu tesne pred smrtiacim pádom

Požiar na lodi Fremantle Highway podľa pobrežnej stráže vypukol v skorých ranných hodinách severne od Západofrískych ostrovov. Teraz sa plavidlo nachádza asi 27 kilometrov severne od ostrova Ameland, z frekventovanej prepravnej trasy ho odtiahol remorkér. Loď prepravovala celkom 2857 vozidiel, z toho 25 elektromobilov.