Rebecca Bliefnicková (†40) bola matkou troch detí a pracovala ako zdravotná sestra v Blessing Hospital v americkom meste Quincy. Za svoju prácu dokonca získala cenu The Daisy Award, ktorá oceňuje mimoriadne láskavé a ústretové zdravotné sestry. Na konci februára bola Rebecca nájdená vo svojom byte bez známok života a so 14 strelnými ranami v hrudníku. Za vraždu bol na doživotie odsúdený jej bývalý manžel Timothy.

Bolo 23. februára tohto roku, keď sa do domu Rebeccy Bliefnickovej (†40) v Quincy v americkom štáte Illinois vydal jej otec. Rebecca mu neodpovedala na správy, a tak sa príbuzný vydal skontrolovať situáciu.

 To, čo v byte našiel, ho  šokovalo 

Na podlahe kúpeľne ležala jeho dcéra Rebecca so 14 strelnými ranami. Aj keď otec okamžite zavolal záchrannú službu, jeho dcére už nebolo bohužiaľ pomôcť. Keď sa o vražde Rebeccy dozvedeli jej príbuzní, všetkým okamžite zamrazilo a spomenuli si na vetu, ktorú im žena niekoľko mesiacov pred smrťou povedala. „Ak sa mi niekedy niečo stane, uistite sa prosím, že osobou číslo jedna je Tim, pretože to je ten, kto by mi niečo kedy urobil. Hovorím to písomne, pretože sa bojím, že mi nejako ublíži,“ zverila sa sestre pred časom Rebecca.

 Zákaz  približovania 

Tá sa v roku 2009 vydala za Timothya Bliefnicka a pár spolu mal troch synov. Od roku 2019 prebiehalo medzi nimi rozvodové konanie, v ktorom sa dvojica hádala o dom, peniaze, ale aj komu budú deti zverené do starostlivosti. Rebecca sa svojho bývalého muža bála, a pred časom Timothy získal aj súdny zákaz približovania.

Polícia sa pri vyšetrovaní jej vraždy zamerala práve na Timothyho a čoskoro tušila, že je na správnej stope. Kriminalisti zistili, že sa muž skutočne osudnej noci do domu vlámal cez okno pomocou páčidla. Štrnásť dní po vražde bol Timothy zadržaný a vzatý do väzby. Nasledoval súd.

 Za vraždu ex-manželky  doživotia 

„Obžalovaný sa pozrel na Becky a namieril na ňu pištoľ. A stisol spúšť,“ zaznelo v máji tohto roku z úst žalobcu Josha Jonesa. Muž bol nakoniec za vraždu svojej ex-partnerky odsúdený v auguste tohto roku na doživotné väzenie bez šance na podmienečné prepustenie.

Timothy o sebe nechal počuť v médiách aj predtým, než vraždu svojej manželky uskutočnil. Zúčastnil sa americkej šou Family Feud (Rodinná hádka, pozn. redakcia). V epizóde, ktorá bola odvysielaná krátko pred ich rozvodom v roku 2020, Timothy vtipkoval o tom, že si Rebeccu nemal vôbec brať. Na moderátorovu otázku, akú najväčšiu chybu na svadbe Timothy urobil, odpovedal: „Zrejme tým, že som povedal ‚áno’. Nie je to moja chyba. Milujem svoju ženu,“ povedal vtedy so smiechom.