„V márnici v Bari je 23 tiel,“ uviedla šéfka tamojšej prefektúry Clara Minervová s tým, že ďalšie ľudské pozostatky sú podrobované analýze DNA. Celkovo je podľa nej 27 obetí, z ktorých štyri osoby sú registrované zatiaľ ako nezvestné.

Špeciálne tímy v stredu pokračovali v odstraňovaním trosiek dvoch vlakov, z ktorých štyri vagóny boli pri náraze úplne rozdrvené. „Nemôžeme vylúčiť, že ešte niekto v troskách zostal. Je to pomalá práca,“ uviedol ráno hovorca hasičov Luca Cari.

Zamestnanci Červeného kríža požiadali o pomoc pri identifikácii tiel, z ktorých väčšina bola pri nehode ťažko deformovaná. Pomôcť im majú informácie o tetovaniach, jazvách či farbe oblečenia.

Podľa talianskeho denníka La Stampa len päť z obetí malo doklady priamo pri sebe, ostatní zosnulí ich zrejme mali v príručnej batožine, ktorá sa pri zrážke rozletela do okolitého olivového sadu.

Väčšina obetí pochádzala z mesta Andria, u ktorého sa nehoda stala a ktoré preto vyhlásilo trojdňový smútok. Medzi obeťami je aj rušňovodič jedného z vlakov, ktorý sa v utorok krátko pred poludním čelne zrazili podľa DPA v rýchlosti 100 kilometrov za hodinu. Medzi mŕtvymi je aj farmár, ktorý v čase zrážky prerezával olivovníky u trati a ktorého do hlavy zasiahol kus plechu z vlaku.