Apple včera v dopoludňajších hodinách odstavil Online Store na svojich oficiálnych stránkach, pretože na ne pridával nové produkty. Vo svojich tlačových správach aj v samotnom internetovom obchode predstavil 9,7 palcový iPad, špeciálnu edíciu červeného iPhonu 7, silikónové a kožené kryty pre iPhone 7 a remienky pre Apple Watch.

Cupertinská spoločnosť predstavila 9,7 palcový iPad s čipom A9, 8 megapixelovým fotoaparátom, Touch ID a jasnejším Retina displejom, ktorý má nahradiť iPad Air 2. Sú k dispozícii dva varianty s 32GB a 128GB úložiskom, pričom menšie úložisko vyjde na 460 eur a väčšie úložisko na 583 eur. Vedľa veľkosti úložného priestoru si môžete vybrať farbu zo striebornej, vesmírne šedej a zlatej farebné.
Ďalšou novinkou je iPhone 7 a 7 Plus v červenej farbe s hliníkovým telom, ktorý bol vydaný ako výročné produkt k oslave desaťročného partnerstva Applu s iniciatívou RED. Špeciálna edícia je buď 128GB, alebo 256GB. Zakúpením červeného modelu s označením (PRODUCT) RED prispievate do nadačného fondu bojujúceho proti chorobe AIDS v Afrike. Už v minulosti Apple vydal produkty v červenej farbe, a to napríklad iPody, Beats produkty či príslušenstvo k iPadom, iPhoneon a Apple Watchom.
Ak si nechcete kupovať kvôli farbe úplne nový iPhone, potom vám Apple ponúka silikónové a kožené kryty pre iPhone 7. Silikónové kryty stoja cca 38 eur pre iPhone 7 a 45 eur pre iPhone 7 Plus. Vybrať si môžete z blankytnej modrej, kaméliovej a kamienkovej farby. Ak preferujete radšej kožu, potom si vyberiete zo zafírovej, dymovej a malinovej farby. Kožený kryt pre menší model kúpite za 50 eur a pre väčší model za 70 eur.
Bez povšimnutia nezostali ani Apple Watch, respektíve ich remienky. V online obchode sa objavili športové a nylonové remienky, ba dokonca aj remienky Nike a Hermes. Opäť je k dostaniu hneď niekoľko farebných verzií, a to u športových remienkov kameliová, kamenistá a blankytná, a u nylonových remienkov oranžová, malinová, červená, púpavová, azúrová a polnočná modrá. A pre milovníkov kožených remienkov je pripravená farba hnedá, dymová, malinová, zafírová, červená, polnočná modrá a čierna.
Apple presne pred rokom predstavil iPhone SE. A presne rok po prvom debute sa objavil ďalší iPhone SE, tentoraz s 32GB a 128GB úložiskom. Doteraz bolo k dispozícii úložisko o veľkosti 16 GB a 64 GB.
Produkty sa dostanú do predaja 24. marca, a to v USA a ďalších 40 krajinách sveta. V Slovenskej republike sa dostanú do predaja až v apríl/máj.