Ako vlastne chutí ľudské mäso?

3012

Nemusíte byť práve kanibal, aby vás niekedy nenapadla tá otázka: Ako asi môže chutiť ľudské mäso? Pár ľudí v minulosti ho na (ne)šťastie ochutnalo za vás, takže vy ho už skúšať nemusíte!

Po stopách kanibalov sa vydal cestovateľ William Seabrook, ktorý v 20. rokoch minulého storočia navštívil západnú Afriku. Chuť ľudského mäsa následne opísal v knihe Jungle Ways (Spôsoby džungľa).

Ako som zjedol vašu dcéru. Príbeh láskavého strýčka, ktorý bol v skutočnosti perverzným kanibalom

„Chutilo to ako dobré, plne vyvinuté teľa, nie mláďa, ale ani ešte dospelé. Nič také som doteraz nejedol. Myslím, že priemerný konzument by ho od teľacieho nerozoznal. Jeho chuť bola ľahká, nemala v sebe nič špecifického ako trebárs koza alebo zverina. Steak bol trochu tuhší než teľací a trochu vláknitý, ale zase nie natoľko, aby sa nedal ľahko konzumovať.“

Neskôr však vyplávalo na povrch, že domorodci mu nedovolili zúčastniť sa rituálneho kanibalizmu. Ľudské mäso si po návrate domov preto zadovážil v nemocnici a sám si ho uvaril.

Seabrook to nedalo. Ľudské mäso jednoducho musel ochutnať

Seabrook nebol jediný, ktorý ľudské mäso ochutnal a zveril sa ostatným so svojimi dojmami. Jedným takým bol tiež Nemec Armin Meiwes. Na homosexuálnej zoznamke si našiel muža, ktorý súhlasil, aby ho zabil a následne zjedol jeho telo. V rozhovore vo väzení chuť ľudského mäsa prirovnal k tuhšiemu a viac horkému bravčovému.

Armin Meiwes

Iný kanibal menom Issei Sagawa zabil ženu, do ktorej bol zamilovaný, a zjedol jej mäso. Opísal, že zadok sa mu na jazyku rozplýval ako surový tuniak a najviac mu chutili stehná. Prsia oproti tomu boli vraj príliš mastné. Keby vás to zaujímalo, tento muž si svoj zločin „odsedel“ iba v psychiatrickej liečebni a dnes sa už pohybuje na slobode. Dokonca je akousi japonskou celebritou.

Issei Sagawa

Prípady kanibalizmu boli popísané aj v Amerike. Zlatokop Alfred Packer zjedol celú svoju päťčlennú výpravu, ktorá ho údajne mala napadnúť. Ako to naozaj bolo, už nezistíme. Vedieť ale vďaka tomu môžeme, ako chutí ľudské mäso, hlavne prsia vraj boli to najsladšie mäso, aké kedy jedol. O sladkej chuti hovorila tiež egyptská modelka Omaima Nelson, ktorá si pochutnala na svojom manželovi. Aj s barbecue omáčkou na vrchu..

Alfred Packer

Dobrú chuť!