Hľadanému vrahovi maskoval tetovaním jeho poznávací znak pražský tatér

1954

Kým dlho hľadaný vrah Shane O’Brien (30), ktorý sa nejakú dobu skrýval aj v susednom Česku, čaká na rozsudok za svoj zločin, pražský tatér, ktorý mu robil opulentný obrázok cez celý chrbát prehovoril. Prezradil, že chladnokrvný zločinec pri tetovaní plakal ako mimino.

Shane O’Brien v roku 2015 dobodal v londýnskom bare Josha Hansona († 21). Podľa O’Brienovej výpovede pred súdom sa vraj cítil mladým muža ohrozený a bál sa, že je ozbrojený a napadne ho. Zabiť ho vraj ale nechcel. Prvého októbra ho súd vo Veľkej Británii uznal vinným, na výšku trestu si ale ešte pár dní počká.

Shanea O’Brien s novým tetovaním

Medzi zločinom a rozsudkom sa toho ale stalo skutočne veľa. O’Brien po čine utiekol z krajiny a nejakú dobu sa skrýval v Česku. Práve tu si nechal vytvoriť obrie tetovanie cez prakticky celý chrbát. Malo zakryť meno jedného z jeho dvoch synov, ktorých považoval za poznávacie znamenie.

„Prišiel do salónu a spýtal sa, či mu môžem urobiť teraz hneď tetovanie,“ povedal podľa spravodajského webu MyLondon.co.uk pražský tatér, ktorý si hovorí Thiago, polícii. Jeho výpoveď bola čítaná aj pred súdom. „Spýtal som sa ho, čo chce a on povedal, že chce zakryť existujúce tetovanie …. chcel to zmeniť na niečo úplne iné. Vybral si sovu a lebku, ktoré mu mali skoro úplne zakryť chrbát,“ opísal tatér.

Po štyroch rokoch na úteku bol zatknutý najhľadanejší zločinec Európy, chytili ho v Rumunsku a vrátia do Londýna

Počas nasledujúcich troch dní sa O’Brien vždy zastavil na tri hodiny práce. „Keď som počas tretieho sedenia začal tetovať, rozplakal sa ako mimino a hovoril, že to veľmi bolí,“ prezradil Thiago políciu.

„Od začiatku hovoril, že v Prahe nepobudne dlho. Potom mi hovoril, že si našiel v Prahe práci a tak tu bude dlhšie. Pýtal som sa ho, čo to je za prácu, ale vyzeral ako by mi to nechcel povedať. Bolo vidieť, že sa o tom nechce baviť.“

Tento 12 ročný chlapec je najmladším tatérom na svete. Budete čumieť, čo dokáže

„Tvrdil, že je z Talianska … potom hovoril, že sú z Talianska jeho rodičia a on že je z Írska,“ rozpráva tatér s tým, že O’Brien rád hovoril o boxovaní a bojových športoch. Tvrdil vraj, že trénuje v gyme v Prahe. Dokončiť celé tetovanie nakoniec trvalo mesiac. Len krátko na to bol O’Brien zatknutý za napadnutie. Polícia ho ale prepustila, keďže jeho odtlačky prstov nevykázali zhodu s odtlačkami v databázach. O’Brien navyše používal alias a falšované doklady. Bol prepustený na kauciu a veľmi rýchlo utiekol z krajiny. Polícia ho nakoniec dopadla tento rok v marci v Rumunsku, odkiaľ putoval pred súd vo svojej domovine.

Tetovanie architektúry, ktoré vás urobí atraktívnym