Domáca jahňacia pečeňovka

1423

Na recept potrebujeme:

  • 250 g jahňacej pečene (alebo kuracej)
  • 150 g masla
  • 1 malá cibuľka
  • 6 ks sušených sliviek (alebo hrsť brusníc)
  • 2 dcl portského vína
  • 1 strúčik cesnaku
  • čerstvo mleté korenie
  • štipka chilli
  • soľ

Slivky namočíme do portského vína a necháme odležať aspoň 30 minút. Na kúsku masla a do sklovita opraženej cibuľke si orestujeme nakrájanú jahňaciu pečeň, kým sa krv neprepečie, približne 5-7 minút, ale v strede musí zostať jemne ružová, aby si zachovala vláčnosť. Následne túto zmes okoreníme, osolíme, pridáme slivky, pretlačený cesnak, pridáme zvyšok masla a štipku chilli. Pár minút podusíme so zvyškom vína a po jemnom vychladnutí rozmixujeme do hladkého krému. Podávame na čerstvo upečenom domácom chlebíku.

www.jemine.sk