Pizza so šampiňónmi, slaninou a klobásou

2259

100 g slanina (na plátky)
1 menšia klobása (podľa chuti)
125 g mozzarella
100 g passata
2 ks paradajky
olivy (množstvo podľa chuti)

Ako na to:
Múku dáme do misky a pridáme droždie rozmiešané v 2 dcl vlažnej vody a 1 ČL kryštálového cukru, troška sušeného tymianu, oregána a bazalky. Osolíme, okoreníme, zakryjeme a necháme kvasiť na teplom mieste aspoň 10 min. Po 10 min. pridáme olivový olej, osolíme a rukou dobre vymiesime cesto, ktoré sa nebude lepiť. Misku opäť zakryjeme a necháme kysnúť 40 min. 

Medzitým si pripravíme paradajkový základ. Do passaty pretlačíme cesnak a pridáme provensálske bylinky. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Po 30 min., keď už je cesto vykysnuté, rozdelíme ho na 3 – 4 časti (podľa toho, ako nám cesto vykyslo). Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske do 0,2 mm hrubého kruhu.
Prenesieme ho na plech a kraje zahneme do vnútra. Cesto potrieme paradajkovým základom a ukladáme suroviny v tomto poradí: slanina, na kolieska nakrájaná klobása, na kolieska nakrájané olivy, na plátky nakrájané paradajky, na plátky nakrájané šampiňóny (suroviny pridávame podľa chuti). Nakoniec navrch dáme natrhanú mozzarellu a trocha osolíme a okoreníme.
Pečieme na 250°C asi 10 – 15 min do zlatohneda.
Servírujeme nakrájané na trojuholníky.

Čas: 65 min.
Počet porcií: 3

www.dobre-recepty.sk