Veľký policajný zásah na marihuanu. Nasadená bola v skalických viniciach

2343

Policajti v Skalici, postupne získavali informácie a na základe vopred získaného súhlasu vykonali zásah pre podozrenie na drogovú trestnú činnosť.

V priebehu domové prehliadky a prehliadky pozemkov našli policajti na vinici a vnútri chaty rastliny konope, o ktoré sa starali otec so synom.

„Rastliny získali od 27-ročného známeho, ktorý si ich mal objednať cez internet. Keď už nemohol pokračovať vo svojich pestovateľských zámerov, požiadal o pomoc svojho kamaráta, vrstovníka. Za prenechanie rastlín a úžitok z nich si dohodli podiel. Kamarát ich postupne vypestoval vo vinohradníckej chatke a potom presádzal do blízkeho vinohradu,“ uviedla hovorkyňa polície Linkešová.

Marihuana na bolesť nepomáha?

Uvedené množstvo stačilo vyšetrovateľom na to, aby vzniesol obvinenia proti obom osobám za zločin nedovolenej výroby omamných látok, psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi formou spolupáchateľstva.

Prečo marihuana spôsobuje hlad? V čom sa podobá kokainu?

Obvinený bol aj 27-ročný muž, ktorý sadenice objednal. Vyšetrovateľ tiež vydal podnet pre vzatie oboch kamarátov do väzby. Súd jeho žiadosti vyhovel, obaja muži boli eskortovaní do výkonu väzby. Podľa znenia zákona môže osobám hroziť odňatia slobody na tri až desať rokov.

Americká vláda oficiálne pripustila, že marihuana zabíja rakovinové bunky