Zomrel dedič ropného impéria John Gilbert Getty (†52). Našli ho sedieť v lotosovom kvete

1366
John Gilbert Getty († 52) s dcérou Ivy Gettyovou

Dedič rozprávkového bohatstva, John Gilbert Getty (†52) bol nájdený mŕtvy. Nachádzal sa v meditačnom posede na posteli v hotelovom apartmáne v San Antoniu v americkom štáte Texas. V ľavej ruke držal okuliare, oči aj ústa mal otvorené. Päťdesiatdvaročný muž bol jedným z mnohých potomkov J. Paula Gettyho, ktorý kedysi býval najbohatším mužom sveta.

John Gilbert Getty († 52) s dcérou Ivy Gettyovou

Vnuk miliardárskeho magnáta a dedič odhadovaného rodinného imania 5 miliárd dolárov bol nájdený 20. novembra v hotelovej izbe pred svojim notebookom mŕtvy.

Sedel v pozícii lotosového kvetu a tak ho našiel zamestnanec hotela. Polícii neskôr povedal, že Getty bol na dotyk už studený a nejavil žiadne zámky života.

Podľa polície nešlo o smrť z cudzieho pričinenia. Getty sa v hoteli zdržiaval tri týždne, jeho asistent od neho dostal posledný správu deň pred smrťou. V jeho telefóne našli správu adresovanú osobe, ktorá je pravdepodobne drogový dealer. Prečo bohatý muž v najlepších rokoch zomrel, nie je ale doteraz jasné.

Paul Getty: Trpký osud miliardárskeho dediča

Pozícia, v ktorej bol Getty nájdený, je často spájaná s meditáciou či jogou, pri ktorej človek sedí so skríženými nohami a je známa ako Padmásana – lotosový kvet.

„Gordon Getty s ťažkým srdcom oznamuje smrť svojho syna Johna Gilberta Gettyho,“ povedal hovorca osemdesiatšesťročného magnáta. Jeho rodina potom vzdala zosnulému hold ako synovi, bratovi, otcovi a hudobníkovi, ktorý na tomto svete zanechal dvoch bratov a dcéru.

Nejde o prvý smrť rodinného príslušníka. Iná tragédia postihla Gettyových, keď pred šiestimi rokmi zomrel Johnov brat Andrew s toxickou hladinou metamfetamínu v krvi. Bolo to len dva mesiace po smrti ich matky Ann (†79), ktorá v septembri zomrela na infarkt. John bol jedným zo siedmich detí Gordona Gettyho, ktorý v roku 1985 zdedil šestinu otcovho majetku.

USA: Gettyho múzeum v Los Angeles vrátilo dedičke nacistami zhabaný obraz

„Môj otec bol najúžasnejší muž, ktorý kedy pristál na tejto planéte a ja budem navždy najpyšnejšia dcéra,“ napísala pod sled spoločných fotografií Ivy Gettyová (25). „Milujem ťa, ocko … život býva občas krutý … teraz na mňa nedohliada jeden, ale dvaja anjeli strážni,“ napísala Ivy, ktorá niesla podobne ťažko aj odchod svojej babičky.

Niektoré úmrtia sa nedajú predvídať, keď ani my sami nevieme, čo sa deje s naším telom. Každých 40 sekúnd zomrie jeden človek na mŕtvicu. Je to veľký celosvetový problém, málokto ale spozná, keď sa u neho symptómy mŕtvice objavia. Pritom liečba sa má začať čo najskôr.