Vraždiace monštrá: Debra Milkeová si najala vrahov aby zabili jej štvorročného syna

Za vraždu štvorročného syna Chrisa beštiálna matka zaplatila 250 dolárov

2236

DEBRA MILKEOVÁ SI NAJALA DVOCH VRAHOV, ABY 4. DECEMBRA 1989 ZAVRAŽDILI JEJ SYNA CHRISTOPHERA. POD ZÁMIENKOU, ŽE IDÚ POZRIEŤ SANTU CLAUSA, DIEŤA ZASTRELILI V ARIZONSKEJ PÚŠTI.

Zločin, ktorý sa odohral 4. decembra 1989 v arizonskej púšti, je tak hrozný, že naháňa hrôzu dokonca aj beštiálnej žene, ktorá ho celý zosnovala. V tento deň pani Debra Milkeová obliekla svojho štvorročného syna Chrisa do jeho obľúbeného kovbojského obleku a povedala mu, že sa pôjdu pozrieť do obchodného domu na Santa Clausa. Malý chlapec sa na výlet veľmi tešil a tak mu ani veľmi neprekážalo, keď ho nakoniec na sľúbený výlet zobral matkin milenec James Styers.

styers
Matkin milenec James Styers

Ten si po ceste ešte zobral so sebou komplica Rogera Scotta. S chlapcom najskôr zašli do pizzerie, kde nič netušiaci Chris zjedol svoju obľúbenú pizzu a hral sa vonku na preliezačkách. Namiesto za Santa Clausom ho však potom obaja muži odviezli do arizonskej púšte, kam často so svojím otcom chodieval na prechádzky. Tu ho beštiálne zastrelili troma ranami z pištole kalibru 0.22 zozadu do hlavy a telo zahrabali v púšti. Nič netušiaci chlapec zomrel okamžite, ešte aj so žuvačkou v ústach. Neskôr políciu na toto miesto doviedol sám Scott, ktorý sa k činu priznal. Podľa jeho výpovede im Chrisova matka sľúbila po 250 dolárov, ak chlapca zabijú. Podľa záverov súdu vo Phoenixe sa Milkeová k tomuto činu odhodlala preto, aby získala peniaze zo synovej životnej poistky. Ako ďalší dôvod sa uvádzala jej neznesiteľná nenávisť k bývalému manželovi a Chrisovmu otcovi Markovi, ktorý v tom čase prepadol alkoholu a drogám. Jednoducho nechcela, aby sa syn podobal na neho, preto ho radšej dala zavraždiť. Súd v roku 1990 odsúdil Milkeovú a oboch nájomných vrahov na trest smrti. Krkavčia matka, ktorá má dnes 52 rokov, stále čaká na popravu a podáva neustále odvolania s tvrdením, že je nevinná a že obaja nájomní vrahovia ju obvinili neprávom. Spolu s matkou Renate Jankeovou podnikajú všetko možné, aby aspoň zmiernili trest. Milkeová dnes obýva samotku v Perryvillskom väzení neďaleko Pheonixu, z ktorej môže vyjsť iba na hodinu denne. Termín jej popravy zatiaľ ešte definitívne neurčili.
debra-jean-milke

„Nie som zviera, aby som niečo také dokázala,“ tvrdí aj dnes Milkeová. „Moja bolesť je zo dňa na deň hlbšia, neviem, dokedy ešte vydržím znášať tú obrovskú záťaž.“ Jej 47-ročný exmanžel však tvrdí, že Debra si svoj trest zaslúžila. „Aj keď nebola na mieste vraždy, s vrahmi bola určite dohodnutá. Už predtým sa raz pokúsila zinscenovať moju a Chrisovu sebevraždu, ale nevyšlo jej to. Bola zaslepená nenávisťou ku mne a zlosť si vylievala na bezbrannom, nevinnom dieťati, ktorého úsmev vždy rozjasnil celú izbu.“

Mark, ktorý je dnes už čistým abstinentom, chce byť pritom, keď Debra zasadne na elektrické kreslo. „Myslím si, že to bude férová odplata za to, čo urobila.“
Hoci Milkeová sa snaží očistiť zo všetkých síl, už spísala závet o tom, ako majú naložiť s jej mŕtvym telom po poprave a čo si želá na poslednú večeru. Zatiaľ však ešte stále má malú iskričku nádeje.

mp

Československá čierna kronika z prvej republiky mala tiež svoje krvavé monštrá aj vraždy z vášne a žiarlivosti