ŠKOLSTVO: Študenti UK vyzbierali pre deti vyše 2000 kníh

870

Najstaršia univerzita organizovala v uplynulom týždni prvú zbierku pre deti z detských domovov, nemocníc a sociálnych zariadení.
„Ide o vôbec prvú knižnú zbierku na celouniverzitnej úrovni, ktorou sme si pripomenuli mesiac knihy. Cieľom Komenského zbierky kníh však bola v prvom rade humánna myšlienka – potešiť knihou ako symbolom poznania deti v nemocniciach, detských domovoch či sociálnych zariadeniach,“ uviedol rektor UK Karol Mičieta.
Najviac kníh (411) vyzbierali na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky UK. Ako dnes TASR informovala Andrea Kučerová z oddelenia vzťahov s verejnosťou UK, v zbierke dominovali detské rozprávky a beletria pre mládež, v menšej miere i leporelá, encyklopédie, cudzojazyčná detská literatúra či maľovanky.
Vyzbierané knihy rozdelí v najbližších dňoch UK vybraným detským domovom, nemocniciam a sociálnym zariadeniam. Na rozprávky či beletriu sa môžu podľa Kučerovej tešiť napríklad detskí pacienti Univerzitnej nemocnice v Martine či Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave, ale i deti z centier občians