Chlapec musel v mraze pešo do školy. Ľudia z celého sveta mu za to poslali vyše 10 tisíc eur

1908

Sociálne siete obletela fotografia osemročného čínskeho chlapca, ktorý prišiel na skúšku do školy celý zasnežený a zmrznutý. Jeho príbeh sa stal virálnym a dojal ľudí po celom svete.

Niektoré deti robia všetko pre to, aby nemuseli do školy. Osemročný chlapec z Číny sa ku vzdelávaniu stavia presne opačne a do školy chodí aj za tých najhorších podmienok. Trebárs keď klesne stupnica teplomera na mínus deväť stupňov. A nezastaví ho ani skutočnosť, že musí pešo ujsť 4,8 kilometrov.

Počínaním malého školáka bol fascinovaný Fu Cheng, riaditeľ základnej školy čuan-šan-pao na predmestí Sin-ťie v provincii Jün-nan. Chlapec dorazil na jednu zo záverečných skúšok s cencúlami vo vlasoch a obočí a s červenými líci. Učiteľ ho vyfotil a fotku dal na internet, aby aj širšiu verejnosť zoznámil s týmto neobyčajným dieťaťom. Odozva na seba nenechala dlho čakať.

Internet ho prekrstil na „ľadového chlapca“ a ľudia z celého sveta škole zaslali vyše 10 tisíc eur, 20 vykurovacích telies a okolo 144 kúskov teplého oblečenia. Dúfajme, že malý Číňan bude teraz môcť chodiť do školy za lepších podmienok.