Medvedí kanibali roztrhali mladého rančera na kusy a zožrali

2466

Dva medvede napadli a zabili iného medveďa na južnej Kamčatke. Potom rozorvali na kusy zaškoľujúceho sa rančera Vadima Klabukova († 23), ktorý sa vracal pre svoj stratený batoh.

V ruskej prírodnej rezervácii na Kamčatke napadli dva hnedé medvede zaškoľujúceho sa rančera Vadima Klabukova, keď odišiel zo základne rančerov hľadať svoj stratený batoh. Bol vyzbrojený puškou a nožom a takisto mal pri sebe vysielačku. Nič z toho však nestihol použiť, keď sa na neho predátori vrhli.

Dva hnedé medvede napadli mladého rančera Vadima Klabukova

Prírodná rezervácia južnej Kamčatky vyjadrila sústrasť mladíkovej rodine a priateľom, avšak zdôraznila, že zomrel, pretože porušil bezpečnostné opatrenia.

Predtým sprevádzal skupinu turistov do miest, kde sa trú lososy. Tam zrejme zanechal svoj batoh. Neskôr sa pre neho rozhodol vrátiť, avšak neinformoval nikoho z ostatných rančerov, ktorí nemali najmenšie poňatie, kam zmizol.

Krátko predtým navyše šelmy zabili iného medveďa. Miestny náčelník rezervácie Vladimir Gordienko povedal: „Celá situácia bola zhoršená tým, že sa medvede nachádzali v blízkosti svojej koristi, ktorou bol ďalší medveď, a zrejme chceli chrániť svoju potravu.“

„Stáva sa len zriedka, že by medvede s hojnosťou potravy, ktorou v tomto prípade boli ryby a mŕtvola ďalšieho medveďa, vnímali človeka ako korisť,“ dodáva Gordienko.

Pátrací oddiel neskôr vystopoval medveďov medzi roztrúsenými kosťami napadnutého muža. Zvieratá bola zastrelené, pretože predstavovali hrozbu ďalším ľuďom, lebo si privykla na chuť ľudskej krvi.