Vrahovia. Inak sa ani nedá hovoriť o pytliakoch, ktorí otrávili svorku levov v juhoafrickom parku. Jednému zo zvierat, Mufasaovi, navyše nechutne zohavili telo. Vedenie parku ponúklo za informácie vedúce k dolapeniu zločincov finančnú odmenu.

Mufasa v Levom kráľovi zomrel tragicky pod kopytami pakoňov. Skutočný lev Mufasa (pomenovaný po tom filmovom) skonal ešte krutejšou smrťou.

 Pytliaci mu odrezali  nohy a ňufák! 

Pytliaci ho s celou jeho svorkou najprv otrávili a potom mu odrezali nohy a ňufák. Ostatné levy narezať nestihli, pravdepodobne ich vyrušila hliadka parku.

„Okolo pol dvanástej v noci zavolali strážcovia manažérovi parku, aby mu povedali, že s levmi niečo nie je v poriadku. Keď manažér na miesto prišiel, videl, že sú zvieratá mŕtve. Mufasa mal navyše odrezané nohy a ňufák,“ povedal hovorca parku Akwaaba.

 Tragická smrť levieho kráľa  Mufasa! 

K tragédii došlo v noci z pondelka na utorok v juhoafrickej provincii Limpopo. Časti levieho tela pytliaci pravdepodobne predajú na čiernom trhu buď ako pomôcky k rituálom čiernej mágie, alebo zberateľom loveckých trofejí.

Krutý život v čínskych cirkusoch. Týrajú zvieratá, levom a tigrom usekávajú chvosty

Oficiálne profil parku na sociálnej sieti v emotívnom príspevku poprosil verejnosť o pomoc s hľadaním páchateľov a za informácie vedúce k ich dolapeniu ponúkol 100 tisíc randov, v prepočte 6 tisíc eur.

„Sú to vrahovia, zabili naše deti. Máme zlomené srdcia. Prosím, pomôžte nám tie monštrá nájsť,“ napísali zamestnanci parku. Krutosť pytliakov dokresľujú naturalistické zábery Mufasa a ostatných zabitých levov.