Viete aká je najnebezpečnejšia sexuálna pozícia

2207

 Je to na koníčka, tvrdia vedci.

Autori štúdie publikovanej v magazíne Advances in Urology sledovali od roku 2010 do roku 2013 všetkých pacientov, ktorí sa dostavili do troch nemocníc v oblasti Campinas na juhovýchode krajiny, ktorá má tri milióny ľudí, s podozrením na fraktúru penisu. Prípadov bolo celkom štyridsaťštyri, 95,4 percenta z nich sa potvrdili. Heterosexuálny styk mohol za útek do nemocnice v celkovo 67 percentách prípadov, masturbácia či manipulácie s penisom v 14 percentách a homosexuálny sex za 10 percent. Priemerný vek pacientov bol 35 rokov, ale boli medzi nimi muži od osemnástich do šesťdesiatich rokov.

Ako najrizikovejšie sexuálne pozície sa vedcom odhalila poloha, kedy je žena nad mužom, stála v pozadí celkom 50 percent poranenia penisu vzniknutých z heterosexuálneho styku (a mohla aj za zranenie polovice pacientov po absolvovaní homosexuálneho styku). Druhú priečku obsadila poloha, keď muž preniká zozadu do kľačiaci ženy (poloha zozadu pritom tvorila druhú polku homosexuálnych incidentov). U desiatich percent prípadov nebola príčina zrejmá, na zvyšku poranenie niesla podpis klasická misionárska poloha.

„Naša hypotéza znie, že ak je žena hore, kontroluje zvyčajne pohyby a jej celá váha leží na stoporenom penise, nie je však pritom schopná pohyb prerušiť, keď penis podstupuje zlý prienik,“ píšu autori štúdie. „Keď pohyby kontroluje naopak muž, má väčšiu šancu zastaviť pohyb ako odpoveď na bolesť, ktorú pociťuje penis, aby ju tak minimalizoval.“

Autori štúdie navyše poznamenávajú, že zatiaľ čo v západných spoločnostiach je hlavným zdrojom zlomenín penisu sexuálny styk, na Strednom východe, najmä v Iráne, môže za polovicu z nich manipulácie s penisom, jeho ohýbania za účelom odznení erekcie. Na vine sú kultúrne ohľady.

Server HealthSite pritom v závere minulého roka vydal rebríček najpopulárnejších polôh – aspoň podľa záujmu svojich čitateľov. Jednoznačne zvíťazila polohy, pri ktorej k sexuálnemu styku vôbec nedochádza, poloha 69. Na druhom mieste sa umiestnila poloha, kedy žena leží na posteli či na stole, zatiaľ čo muž je medzi jej nohami. Po nej mali čitatelia servera najväčší záujem o variáciu misionárskej polohy, pri ktorej má žena nohy položené na mužových pleciach.