Dvaja muži z Portorika sa necítili vo svojom tele vôbec dobre. Boli vážne nešťastní do špiku kostí. Preto podstúpili operáciu zmeny a stali sa z nich krásne transsexuálne ženy. Ničím sa neprevinil, len chceli byť tými, ktorými sa cítili byť. Zaplatili za to najvyššou cenou – vlastným životom.

Ako uviedol britský web The Sun, telá oboch nešťastníci boli nájdené v zapálenom aute. Sestra jednej z obetí, Francheska Alvaradová nemala najmenšie tušenie, čo sa stalo s jej milovanou súrodenkyňou do doby, kým niekto na jej facebook stránku nenapísal: „Budeš nám chýbať.“

 Tragická  úmrtia 

„Sme hlboko zarmútení smrťou Layly Pelaezovej Sanchezovej, 21ročné transsexuálne ženy zabité v Portoriku 21. apríla. Sanchezová bola zavraždená rovnako ako Serena Angelique Velázquezová Ramos, ktorá bola tiež transsexuálka,“ uviedli hovorkyňa kampane za ľudské práva.
Francheska Alvaradová sa zdesila, keď uvidela odkazy na sociálnom profile jej sestry. „Bola som v úplnom šoku a neverila som. Moja sestra bola skvelý človek. Nikdy sa netoulala po uliciach. Bola proste len sama sebou,“ riekla žena CBS.

 Prosím, zistite, kto zabil moju  sestru 

Zdrvená Francheska už požiadala políciu v Portoriku, aby smrť jej sestry a ďalšej transsexuálky poriadne vyšetrila. Pred ich smrťou sa totiž objavilo na SnapChatu video, ako obe ženy ležia záhadne na posteli. Stalo sa tak len pár hodín pred ich smrťou.

Kubánski gayovia plánujú obriu symbolickú svadbu. Chráni ich Castrová dcéra

„Serena a Layla mali rovnako ako my všetci rodiny, sny, nádeje a nezaslúžili si, čo ich postretlo,“ vyhlásila hovorkyňa kampane za ľudské práva Tori Cooperová. Polícia sa už smrťou žien začala zaoberať. Podľa nej ide o veľmi komplikovaný prípad.

 Vrážd transsexuálek  pribúda 

Podľa strážcov zákona nie je jasné, či boli zavraždené kvôli svojmu zameraniu, či sexuálnu orientáciu. Ochrancovia ľudských práv však bijú na poplach. Podľa nich došlo len v Portoriku k štyrom vraždám transsexuálnych žien počas posledných dvoch mesiacov.