Mrvenička:
120 g hrubej múky (+ podľa potreby)
80 g hnedého cukru
90 g Hery
Ako na to:
V miske rukou dobre zmiešame maslo, múku, vajce a práškový cukor. Dáme ho do chladničky a necháme v chladničke aspoň 30 min.
Lesné ovocie zmiešame s hnedým cukrom, lesným ovocím, pridáme zrniečka z vanilkového struku (struk rozrežeme pozdĺž a špičkou noža vyškrabeme zrniečka), nasekanú mätu a medovku, kôru z umytého citróna a 2 PL šťavy z neho.
Cesto rozvaľkáme do zapekacej misy a dáme ho predpiecť na 10 min. do rozohriatej rúry na 180°C. Medzitým si v miske spravíme mrveničku – zmiešame hnedý cukor, heru a hrubú múku.
Po 10 min. koláč vyberieme, nasypeme naň ovocie a posypeme ho mrveničkou. Dáme naspäť do rúry. Pečieme dohneda ďalších 20 – 25 min.
Čas: 65 min.
Počet porcií: 10
www.dobre-recepty.sk