45 % Čechov si nosí obedy do práce z domu

1217

„Často si tiež zamestnanci nestíhajú zájsť na obed, a preto je pre nich domáca strava výhodná, niekedy chýba aj vyhovujúce stravovacie zariadenia v blízkosti pracoviska,“ uviedli ďalšie dôvody na portále.
Každý ôsmy človek v Česku pravidelne neobeduje. Pri porovnaní s minuloročnými výsledkami prieskumu ich počet klesá. Kým pred rokom to bolo 20 percent respondentov, tento rok ich je 13 percent.
Príležitosť prevetrať si hlavu počas obeda v reštaurácii využíva 18 percent účastníkov. Kedysi masovo prevádzkované závodné jedálne navštevuje 14 percent ľudí.
Výsledky ankety zároveň naznačujú rastúcu obľubu donáškových služieb. V minulom roku si obedové menu vyberali z ponuky týchto spoločností štyri percentá respondentov, tento rok dovezené menu konzumuje na pracovisku každý desiaty Čech.