Stávkarský podvod v tenise! V Paríži na French Open šetria podozrivá prehra

1557

Prebiehajúci tenisový grandslam v Paríži rieši nepríjemný škandál spojený so stávkovaním. Nemecký portál welt.de informoval o tom, že polícia sa zaoberá podozrivým zápasom ženskej štvorhry. Konkrétne išlo o stretnutie prvého kola French Open medzi dvojicou Patricia Maria Tigová – Andrea Mituová s rusko-americkým párom Yana Sizikova – Madison Brenglová, ktoré malo byť zmanipulované.

Pozdvihnutie vyvolala piata hra druhého setu. Najviac praští do očí servis Yany Sizikova za stavu 6: 7, 2: 2. Ruská tenistka urobila počas chvíľky dve dvojchyby, zvlášť pri jednom servise napálila loptička len doprostred siete, možno práve kvôli tomu, aby nezískala ďalší bod. Rumunský pár Tigová – Mituová sa nakoniec radoval z postupu do druhého kola po výhre 7: 6, 6: 4.

V prípade prepadnutia českej tenistky Kvitovej, lupičovi zvýšili trest! Ten tvrdil, že sa zranila sama

 Stávkarský  škandál 

Na zápas pribúdalo nezvyklé množstvo stávok, na prípad upozornil welt.de, stretnutie už sa začalo aj oficiálne vyšetrovať. Zdroje nemeckého servera tvrdia, že minimálne jedna aktérka stretnutia bola zapojená do podvodu, v hre bolo niekoľko stoviek tisíc eur.

Fascinujúci pohľad do továrne na výrobu tenisových loptičiek

Zápasom sa už zaoberajú príslušné orgány tenisovej asociácie, zatiaľ ale čerstvý prípad nechcú komentovať. Využívajú aj údajov zo spoločnosti Sportradar, ktorá pre ženskú a mužskú tenisovú asociáciu mapuje stávkový trh a prípadné podozrivé zápasy.

Veľa som pila, cítila som sa ako kus ho * na, hovorí manželka zadlženého tenistu Beckera

Tenis je športovým odvetvím, kde je stávkovanie na zápasy dlhodobým problémom, najmä v nižších poschodiach turnajov, ktoré nie sú pod takou pozornosťou verejnosti. Podľa odborníkov nie sú v inom športe podvody tak masívne, pretože individuálne zápolenia na kurtoch sa dá relatívne ľahko ovplyvniť. Ročne môže byť celosvetový obrat zmanipulovaných zápasov až 1,5 miliardy eur, v koronavirovom čase, keď tenisti prišli o značné príjmy, môže „cinknutých“ zápasov ešte pribúdať.