Anatolij Moskvin miloval históriu. Ovládal 13 jazykov, veľa cestoval, učil na vysokej škole a bol novinárom v Nižnom Novgorode, piatom najväčšom ruskom meste. Moskvin bol tiež samozvaným odborníkom na cintoríny a hovoril si „nekropolyst“. Jeden kolega označil jeho prácu za „neoceniteľnú“.

Škoda, že Moskvin posunul svoje odborné znalosti na nezdravé nové úrovne. V roku 2011 bol historik zatknutý po tom, čo v jeho byte našli mumifikované telá 29 dievčat vo veku od troch do 25 rokov.

Anatolij Moskvin

 Bizarný  rituál 

Anatolij Moskvin bol známy ako najvyšší odborník na cintoríny vo svojom meste Nižný Novgorod v Rusku. Svoju posadnutosť morbiditou pripisuje incidentom z roku 1979, keď mal historik 13 rokov. Moskvin zdieľal tento príbeh v Necrologies , týždenníku venovanému cintorínom a nekrológom, do ktorého bol zanieteným prispievateľom.

Vo svojom poslednom článku pre publikáciu z 26. októbra 2011 Moskvin prezradil, ako ho cestou domov zo školy zastavila skupina mužov v čiernych oblekoch. Boli na ceste na pohreb 11-ročnej Nataši Petrovej a odvliekli mladého Anatolija k jej rakve, kde ho prinútili pobozkať mŕtve telo dievčaťa.

Moskvin napísal: „Raz som ju pobozkal, potom znova, potom znova.“ Smútiaca matka dievčaťa potom nasadila Anatolijmu na prst svadobný prsteň a na prst jej mŕtvej dcéry snubný prsteň.

„Moje zvláštne manželstvo s Natašou Petrovou bolo užitočné,“ uviedol Moskvin v článku. Skutočne zvláštne. Povedal, že to viedlo k viere v mágiu a nakoniec k fascinácii mŕtvymi. To, či je príbeh vôbec pravdivý, už nie je dôležité, pretože jeho znepokojujúce myšlienky zostali nekontrolované viac ako 30 rokov.

Jeho desivý záujem o mŕtvych a jeho štúdiu Moskvina nakoniec priviedli k zisku titul v keltských štúdiách, kultúre, ktorej mytológia často stiera hranice medzi životom a smrťou. Historik tiež ovládal asi 13 jazykov a bol mnohokrát publikovaným učencom.

Medzitým Moskvin putoval z cintorína na cintorín. „Nemyslím si, že by ich niekto v meste poznal lepšie ako ja,“ povedal o svojich rozsiahlych znalostiach mŕtvych v regióne. Od roku 2005 do roku 2007 Moskvin tvrdil, že navštívil 752 cintorínov v Nižnom Novgorode.

O každom si urobil podrobné poznámky a ponoril sa do histórie tých, ktorí tam boli pochovaní. Praktický historik tvrdil, že prešiel až 20 míľ denne, niekedy spal na balíkoch sena a pil dažďovú vodu z kaluží.

Moskvin zverejnil dokumentárny seriál svojich ciest a objavov s názvom „Veľké prechádzky po cintorínoch“ a „Čo povedali mŕtvi“. Tie naďalej vychádzajú v týždenníku.

Dokonca povedal, že strávil jednu noc spaním v rakve pred pohrebom zosnulého človeka. Jeho pozorovania však neboli iba pozorovaniami.

 Znesvätenie  hrobov 

V roku 2009 miestni obyvatelia začali objavovať hroby svojich blízkych znesvätené, niekedy úplne rozkopané.

Hovorca ruského ministerstva vnútra generál Valerij Gribakin pre CNN uviedol, že spočiatku „naša vedúca teória spočívala v tom, že to robili niektoré extrémistické organizácie. Rozhodli sme sa posilniť naše policajné jednotky a vytvoriť … skupiny zložené z našich najskúsenejších detektívov, ktorí sa špecializujú na trestné činy extrémizmu.“

Ale takmer dva roky vyšetrovanie ministerstva vnútra nikam neviedlo. Hroby boli naďalej znesvätené a nikto nevedel prečo.

Potom došlo k prerušeniu vyšetrovania po teroristickom útoku na letisku Domodedovo v Moskve v roku 2011. Krátko nato si úrady vypočuli správy o zneuctení moslimských hrobov v Nižnom Novgorode. Vyšetrovateľov viedli na cintorín, kde niekto maľoval obrazy mŕtvych moslimov, ale nič iné nepoškodil.

To bolo miesto, kde bol konečne chytený Moskvin . Osem policajtov odišlo do jeho bytu po tom, čo ho zadržali pri hroboch moslimov, aby zhromaždili dôkazy.

To, čo tam našli, ich všetkých šokovalo – a otriaslo svetom.

Creepy Dolls Of Anatoly Moskvin

45-ročný mladík býval so svojimi rodičmi v malom byte. Údajne bol osamelý a niečo ako krysa. Úrady našli v celom byte figúrky v životnej veľkosti ako bábika.

Postavy pripomínali starožitné bábiky. Mali jemné a rozmanité oblečenie. Niektorí mali čižmy po kolená, iní mali mejkap na tvárach, niektoré mali tvár pokryté látkou. Ruky mal ukryté tiež v látke. Ibaže to neboli bábiky – boli to mumifikované mŕtvoly ľudských dievčat.

Keď policajti pohli jedným z tiel, hralo to ako na povel. V truhliciach mnohých bábik mal Moskvin zabudované hudobné skrinky.

Po byte boli tiež rozmiestnené fotografie a plakety z náhrobkov, príručky na výrobu bábik a mapy miestnych cintorínov. Polícia dokonca zistila, že oblečenie, ktoré nosili mumifikované mŕtvoly, bolo oblečenie, v ktorom boli pochovaní.

Vyšetrovatelia neskôr našli v telách mŕtvych dievčat hudobné skrinky alebo hračky, aby mohli vydávať zvuky, keď sa ich Moskvin dotkne. Vo vnútri niektorých múmií boli tiež osobné veci a oblečenie. Jedna múmia mala na vnútri tela nakreslený kúsok svojho vlastného náhrobku s menom. Ďalšia obsahovala nemocničnú značku s dátumom a príčinou smrti dievčaťa. Vo vnútri tretieho tela sa našlo vysušené ľudské srdce.

Moskvin pripustil, že rozpadnuté mŕtvoly založí handrami. Potom im na tvár ovinul pančuchové nohavice alebo na nich tvár módnej bábiky. Rovnako by vložil gombíky alebo oči do hračiek do očných jamiek pre dievčatá, aby sa nimi mohli „pozerať“.

Farmár hľadá ženu! Zdravotné sestričku zabil, znásilnil a zakopal

Historik uviedol, že väčšinou miloval svoje dievčatá, hoci v jeho garáži bolo niekoľko bábik, o ktorých sa domnieval, že sa im nepáči.

Povedal, že vykopal hroby dievčat, pretože bol osamelý. Povedal, že je slobodný a jeho najväčším snom bolo mať deti. Ruské adopčné agentúry nedovolili Moskvinovi adoptovať si dieťa, pretože nezarobil dosť peňazí. Možno to bolo najlepšie, súdiac podľa stavu jeho bytového potkana a psychotických posadnutostí mŕtvymi ľuďmi.

Moskvin dodal, že urobil to, čo urobil, pretože čakal, kým veda nájde spôsob, ako oživiť mŕtvych. Medzitým použil na konzerváciu dievčat jednoduchý roztok soli a sódy bikarbóny. Oslavoval narodeniny svojich bábik, akoby to boli jeho vlastné deti.

Moskvinovi rodičia tvrdili že nevedia nič o skutočnom pôvode Moskvinových „bábik“.

Elvira, profesorova vtedy 76-ročná mama, povedala: „Videli sme tieto bábiky, ale netušili sme, že sa vo vnútri nachádzajú mŕtve telá. Mysleli sme si, že je jeho koníčkom vyrábať také veľké bábiky, a nevideli sme na tom nič zlé. “

Topánky v Moskvinovom byte zodpovedali stopám nájdeným v blízkosti znesvätených hrobov a polícia nepochybne vedela, že majú svojho vykrádača hrobov.

Nekrofilný vrah, ktorý jednej žene pred sexom odrezal hlavu, dostal doživotie v troch štátoch, v ktorých vraždil

 Súd a  odsúdenie 

Celkovo úrady objavili v Moskvinovom byte 29 bábik v životnej veľkosti. Pohybovali sa vo veku od troch do 25. Jednu mŕtvolu uchovával takmer deväť rokov.

Moskvin bol obvinený z tuctu trestných činov, pričom všetky sa týkali znesvätenia hrobov. Ruské médiá ho nazvali „Pán múmií“ a „Parfumér“ (podľa románu Parfém Patricka Suskinda ).

Susedia boli v šoku. Hovorili, že renomovaný historik bol tichý a že Moskvinovi rodičia boli milí ľudia. Iste, z jeho bytu vychádzal zatuchnutý zápach, kedykoľvek otvoril dvere, ale sused to označil ako „smrad niečoho, čo hnije v suterénoch“ všetkých miestnych budov.

Moskvinov redaktor Nekrológov Alexej Yesin si nemyslel nič z výstrednosti svojho dopisovateľa. „Mnohé z jeho článkov poukazujú na jeho zmyselný záujem o zosnulé mladé ženy, ktorý využil pre romantické a trochu detinské fantázie, ktoré zdôraznil talentovaný spisovateľ.“ Popísal, že historik bol „čudák“, ale nebol by si predstavoval, že by čosi až taký čo by viedlo k mumifikácii 29 mladých žien a dievčat.

Na súde sa Moskvin priznal k 44 bodom zneužívania hrobov a mŕtvych tiel. Povedal rodičom obetí: „Opustili ste svoje dievčatá, priniesol som ich domov a zohrial ich.“

Či z vášho z dieťaťa rastie psychopat, vám prezradí sedem znakov

 Dostane niekedy Anatolij Moskvin  slobodu? 

Pri prerokúvaní o jeho prepustení Moskvina šokoval tým, že sa rodičom dievčat výslovne odmietol ospravedlniť. „Tie dievčatá sú dievčatá. Nevidím nikde spojitosť s nejakými rodičmi,“ povedal. „Žiadneho z ich rodičov nepoznám. Podľa môjho súdu, okamihom, kedy svoje dcéry pochovali, stratili na ne akékoľvek práva …“ vyhlásil. Už skôr rodičom odkázal, že zatiaľ čo oni ich nechali ležať nahé v zime, on ich vzal do tepla a obliekol ich.

 Rodiny obetí si myslia  opak 

Natália Chardymová, matka prvej obete Moskvina, je presvedčená, že by mal byť Moskvin po celý život zatvorený.

„Tá kreatúra mi priniesla do života strach a hrôzu svojim groteskným zneužívaním tela mojej mŕtvej dcéry. Bola by som šťastná, keby zostal pod zámkom navždy,“ povedala Natalia. Dcéru Oľgu, ktorá zomrela v 10 rokoch, vraj na druhýkrát radšej pochovala v bezmennom hrobe. Tak, aby ju Moskvina už nikdy nenašiel a znova nevykopal, ak by ho raz predsa len prepustili.

Miestni prokurátori súhlasia s hodnotením Chardymovej, aj keď psychiatri tvrdia, že Moskvin, ktorý má teraz skoro 50 rokov, sa zlepšuje.

Od jeho stíhania s ním niekoľko Moskvinových kolegov skončilo spoluprácu. Jeho rodičia žijú v úplnej izolácii, pretože ich komunita ich odstrihla. Elvíra navrhla, aby sa s manželom zabili, ale jej manžel to odmietol. Obaja sú v nezdravom stave.

„Stále je pre mňa ťažké pochopiť rozsah jeho odpornej“ práce „, ale deväť rokov žil s mojou mumifikovanou dcérou v jeho spálni,“ pokračovala Chardymová. „Mala som ju desať rokov, on ju mal deväť.“

„Tá kreatúra mi priniesla do života strach a hrôzu svojim groteskným zneužívaním tela moje mŕtve dcéry. Bola by som šťastná, keby zostal pod zámkom navždy,“ povedala Natalia. Dcéru Oľgu, ktorá zomrela v 10 rokoch, vraj na druhýkrát radšej pochovala v bezmennom hrobe. Tak, aby ju Moskvina už nikdy nenašiel a znova nevykopali, ak by ho raz predsa len prepustili.