Milícia aš-Šabáb podnikla ďalší útok, na juhu Somálska zabila až 55 ľudí

712

     „Reštaurácie aj križovatka boli plné ľudí a počet obetí môže ešte rásť,“ cituje web VICE News policajného veliteľa Bilowa Nurra z mesta Baidoa, ktoré leží asi 245 kilometrov severozápadne od hlavného mesta Mogadišo.

    Ďalšie policajt uviedol, že na križovatke vybuchla bomba v aute, zatiaľ čo ďalšia bola umiestnená v reštaurácii. V podniku boli zhromaždení ľudia, ktorí tu sledovali v televízii futbalový zápas Arsenalu s Manchestrom United.

    Pôvodná bilancia hovorila o 17 mŕtvych, agentúra Reuters neskôr navýšila počet obetí na 30. Podľa novinára, ktorý o útoku informoval prostredníctvom Twitteru je obeťou až 55. Ďalších viac ako 40 ľudí bolo zranených. Podľa lekárov bolo mnoho z tiel obetí zmrzačených na nepoznanie.

     K atentátom sa prihlásila radikálna islamistická skupina aš-Šabáb. „Cielili sme na vládnych úradníkov a vládne sily,“ uviedol hovorca radikálov Šejch Abdiasis Abu Musab s tým, že neďaleko miesta výbuchov sa nachádza policajná stanica. Na oboch miestach útoku sa nachádzali ako civilisti, ako aj príslušníci bezpečnostných zložiek.