Personál chorvátskeho hostelu zbil dievča železnými tyčami. Skončila sa zlomeninou a tržnými ranami

1607

Rana na hlave, zlomená ruka a mnoho modrín. Britská študentka Laura Denmar (26) musela byť hospitalizovaná potom, čo ju surovo zbili zamestnanci hostela v chorvátskom Splite. Odmietla im totiž zaplatiť peniaze navyše, na ktoré nemali podľa zmluvy uzavretej cez internet nárok.

Ambiciózna študentka dramatiky na londýnskej univerzite minulý mesiac odišla na dovolenku do Chorvátska. Kvôli vyťaženej sezóne si so svojím priateľom Jeremy Lafondem (39) zarezervovali hostel cez internet.

Namiesto malebného Starého mesta ich poslali na špinavé predmestie. „Povedali nám, že si máme vyzdvihnúť kľúče v inom hosteli a potom sa sami dopraviť do nášho apartmánu,“ povedala študentka. „Keď sme však prišli, uvedomili sme si, že sa nejedná o legálnu ubytovanie – bolo tam 30 postelí a iba jedna kúpeľňa a nikto, kto by sa o čokoľvek staral. Nemali sme však kam inam ísť, tak sme sa rozhodli si s tým vystačiť. „

Posledný deň prišla upratovačka a dvojicu oznámila, že musí buď okamžite odísť, alebo zaplatiť viac peňazí. Keď odmietli, povedala, že zavolá políciu, ak neodídu. „Vedela som, že to, čo robia, je ilegálne. Preto som súhlasila so zavolaním polície,“ hovorí Laura.

Turistu dobodali na chorvátskej pláži. Všade bola krv, hovorí svedok

Namiesto toho však žena zavolala majiteľa objektu. „Chceli sme čo najskôr odísť, ale zamkla všetky dvere, teda sme sa nemohli dostať von, kým ten muž neprišiel. Jeremyho prirazil na stenu a druhý muž s tou ženou ma začali udierať kovovými tyčami. Bolo to príšerné! „Opisovala britskému denníku Daily Mail zbitá dievča. Laura utŕžila škaredý šrám na hlave, ktorý vyžadoval niekoľko stehov. Skončila so zlomenou rukou a niekoľkými modrinami po celom tele.

Brutálny čin oznámila chorvátskej polícii a tiež podala sťažnosť na web, ktorý tento hostel ponúkal. Boja sa, že sa podobná situácia môže stať komukoľvek ďalšiemu. Kvôli popularite mesta sa turisti často stávajú obeťami čierneho trhu. Polícia v Splite prípad vyšetruje.