O žene, ktorá ju v roku 1998 ako novorodeniatko uniesla z pôrodnice jej biologickej matke a vychovala ju, nepovie Kamiyah Mobley (22) krivé slovo. Gloriu Williamsovú (51) naopak bráni a považuje ju za svoju mamu.

V piatok si Kamiyah, ktorá žila v Južnej Karolíne pod menom Alexis Manigat, prešla neuveriteľným životným rendez-vous. Polícia jej prezradila jej pravú identitu a oznámila jej, že bola v júli 1998 unesená Glóriou Williamsovou 8 hodín potom, čo prišla na svet.
Otec Craig Aiken s babičkou Velmou Aiken
Kým Gloria bola zatknutá a obvinená z únosu, Kamiyah čiže Alexis ju obhajuje. „Nie je to žiadny zločinec, je to moja mama, ktorá ma skvele vychovala a dala mi všetko, čo som potrebovala,“ odkázala na Facebooku dievča, ktorá už pomocou videorozhovoru prvýkrát hovorila so svojou biologickou rodinou.

Vyzeralo to na neuveriteľný prípad! „Osem rokov nezvestný“ chlapec utiekol únoscom a prihlásil sa na políciu

„Vyzerá ako jej otec,“ povedala jej babička Velma Aiken. Medzitým vyšlo najavo, že Gloria Williams prišla pár týždňov predtým, než Kamiyah uniesla, o vlastné nenarodené dieťa, a unesené dievčatko tak bola akousi kompenzáciou.

„Netušili sme, že Alexis nie je jej. Gloria vychovávala dve vlastné deti a s Alexis pôsobili ako šťastná rodina,“ hovoria susedia o žene, ktorej hrozí doživotie. Gloria sa s Kamiyah stihla naposledy vidieť, ako ju previezli na Floridu, kde bude súdená, a povedala jej: „Moc ťa milujem, dievčatko moje ….“

 Otec a babička:  Nikdy sme nestratili nádej 

Aj keď od chvíle, keď im bola Kamiyah unesená, ubehlo 21 a pol roka, nestratili členovia jej pravej rodiny ani na chvíľu nádej, že ju opäť uvidia. „Cítil som, že je nažive a v bezpečí. Nevzdal som sa ani na deň nádeje, že sa znovu stretneme,“ vyhlásil jej otec Craig Aiken. „Každý deň som sa modlila a čakala na tento deň. Boh moje modlitby vyslyšal, „dodala dojato dievčinina babička Velma Aiken.