Vrah z ponorky, moreplavec Peter Madsen, sa konečne priznal k sexuálnej vražde krásnej novinárky

2820

Švédska novinárka Kim Wallová bola úspešná mladá žena a zo života zišla tým najhroznejším spôsobom. Dánsky amatérsky moreplavec Peter Madsen ju na palube svojej súkromnej ​​ponorky mučil, sexuálne zneužil, zavraždil a mŕtve telo potom rozrezal a hodil do mora. K svojmu činu sa priznal až teraz, keď už si odpykáva doživotie.

 Čo presne  povedal? 

Novinárka Wallová nastúpila 10. augusta 2017 večer na ponorku Nautilus spoločne s dánskym majiteľom lode. Chcela o tomto konštruktérovi-samoukovi posadnutom dobývaním morí a vesmíru napísať článok. V noci však jej sprievodca nahlásil jej zmiznutie. Neskôr boli v mori nájdené časti jej tela. Majiteľ plavidla niekoľkokrát zmenil výpoveď ohľadne toho, čo sa na palube stalo. Teraz však prehovoril nečakane otvorene.

Brutálna vražda! Majiteľ ponorky švédsku novinárku dobodal a rozrezal, tvrdí obžaloba

 Šokujúca nahrávka  priznania 

„Je to moja vina, že zomrela. A je to moja vina, pretože som spáchal ten zločin. Je to všetko moja vina,“ povedal údajne Madsen novinárovi Linnemannovi v telefonáte z väzenia. Uviedol tiež, že z plavby si pamätá „každú milisekundu“.

Priznanie zaznelo v jednom z telefonátov 49ročného Madsena s novinárom spoločnosti Discovery Kristiánom Linnemannom pri príprave dokumentárneho seriálu Tajné nahrávky, ktorý streamuje dánsky portál Dplay. Ten sa snaží odpovedať na zásadnú otázku, prečo Kim Wallová musela zomrieť. Madsenova výpoveď v relácii analyzuje súdny psychiater a policajný vyšetrovateľ.

Kartely k pašovaniu kokaínu používajú aj ponorky, majú celej flotily

 Bol to chladnokrvný  čin 

Vynálezca Madsen pôvodne tvrdil, že novinárku v poriadku z ponorky vysadil na breh. Neskôr vyhlásil, že zomrela nešťastnou náhodou, keď na ňu spadol ťažký poklop ponorky. Potom výpoveď ešte raz zmenil a povedal, že sa nadýchala oxidu uhoľnatého vo vnútri jeho podomácky vyrobeného plavidla, zatiaľ čo on sám bol na vonkajšej palube. Priznal len to, že sa telá následne rozhodol zbaviť, rozrezal ho a hodil do mora. Ponorku potom nechal zámerne stroskotať.

Nasledujúci rok bol Madsen usvedčený z vraždy a dostal doživotný trest. Obeť podľa súdu mučil, sexuálne zneužil, zavraždil a mŕtve telo potom rozrezal a hodil do mora. Konštruktér pritom svoj čin dopredu chladnokrvne naplánoval, konštatoval súd.

Tragédia odhalila utajovanú zbraň a 14 mŕtvych

Doživotne odsúdený Madsen si aj vo väzení našiel dokonca aj partnerku a s tou sa podľa všetkého v decembri 2019 oženil. Jeho vyvolenou sa stala ruská umelkyňa Jenny Curpenová, ktorá sobáš s vrahom potvrdila na svojom facebooku.