Záhadný prípad! Čech Roman je stále nezvestný, jeho sučka pobehuje v uliciach Bratislavy! 

Na Slovensku pátra aj Romanová rodina z Čiech

950

Roman Lejček (33) je nezvestný už od konca októbra, kedy po ňom bolo na Slovensku vyhlásené pátranie. Čecha v Bratislave hľadá aj jeho rodina, pretože o neho má veľký strach. Vie sa len o Romanovom psovi, ktorý sa už dlhší čas bezprizorne pohybuje po uliciach Bratislavy.

„On ju mal ako svoje dieťa, tu by nikdy neopustil,“ dodal Romanov brat

Nezvestného Čecha Romana hľadá okrem bratislavskej mestskej polície aj Pohotovostný pátrací tím, ktorý potvrdil, že jeho snaha je zatiaľ stále bezvýsledná. „Hľadáme ho my z Pohotovostného pátracieho tímu už od 28. októbra, aj polícia po ňom vyhlásila pátranie,“ uviedol Jozef Juhoš z pátracieho tímu.

V radoch polície sa na pátraní podieľa aj zásahová jednotka, psovodi a Krízový intervenčný tím IP. Celkom prebehli už štyri veľké pátracie akcie, napísal web topky.sk. Zatiaľ sa ale snahy o nájdenie občana Českej republiky nestretli s úspechom.

Roman sa pred zmiznutím mal pohybovať po slovenskej metropole, spoločne s fenkou hnedého stafordšírskeho bulteriéra, minimálne od 19. októbra. Lokalizovať sa podarilo len fenku, ktorá bola videná, ako voľne pobehuje po bratislavských lesoch, hlavne v okolí Tyršovho nábrežia.

Príbuzní nezvestného muža prišli do Bratislavy pomáhať s pátraním. Roman sa im prestal ozývať už 19. októbra, uviedol pre televíziu JOJ jeho brat. Naposledy zapnutý telefón mal ešte 28. októbra, kedy z neho podľa brata bolo uskutočnených asi 150 hovorov. Ako uviedol portál, Romana vedú aj v databáze Europolu.

Hrôza! Telo mesiac nezvestnej turistky (†32) našiel iný turista v aute! Spolu s ňou zomrel aj jej roztomilý psík

Podľa brata, ktorý hovoril s televíziou JOJ, sa mal Roman v Bratislave stretnúť s kamarátkou a podľa toho, čo rodine hovoril po telefóne, mal dostať novú prácu a chystal sa vraj na školu. „Volal nadšene našej mame, že sa vrátil na školu, navyše že ho prijali do práce vo Viedni a že tam dostal nový byt,“ uviedol Romanov brat. Potom už sa ale rodine neozval, byt si neprevzal a do práce nenastúpil.

Podozriví z vraždy nezvestnej podnikateľky Jany mieria pred súd!

Ako televízia uviedla, Roman bol údajne známy v bezdomoveckých kruhoch a mal mať aj problém s drogami. Že by opustil svoju milovanú fenku, ale rodine pripadá veľmi zvláštne. „On ju mal ako svoje dieťa, tu by nikdy neopustil,“ dodal Romanov brat. Preto sa pátracie tímy snažia o jej odchyt, veria, že sa vďaka zvieraťu dozvedia ďalšie cenné informácie v tomto záhadnom prípade.