Bývalý pražský záchranár Vít Samek na sociálnych sieťach prosí o pomoc. Na Ukrajinu sa snažia dostať takzvané „tabletky po“, ktoré môžu zabrániť otehotneniu po znásilnení. Šokujúce správy z Ukrajiny sú svedectvom toho, že ruskí vojaci často znásilňujú nevinné ženy.

Záchranárov o pomoc okrem iných poprosil aj Čech, ktorý na Ukrajine bojuje za okupovanú krajinu a o neopísateľných zverstvách sa dozvedel z prvej ruky.

Bývalý pražský záchranár Vít Samek

„Ahoj, prosím ťa, teraz mi písala kamarátka z domobrany, že obce oslobodené od škriatkov potrebujú ASAP (čo najrýchlejšie, ako je možné, pozn. red.) čo najväčšie množstvo Postinoru a podobných prípravkov, detaily písať nechcem, je to na vracanie,“ stojí v správe od Čecha bojujúceho na strane Ukrajiny, ktorú zdieľal Vít Samek na svojom facebooku.

Správ o znásilňovaní Ukrajiniek hrozne pribúda. Rusi si obludné znásilňovanie Ukrajiniek nahrávajú aj na porno stránky

Ako je z komentára zrejmé, Samka hnusy páchané na ženách veľmi rozzúrili. Liek Postinor slúži ako núdzová antikoncepcia, ktorú je možné použiť do 3 dní od nechráneného pohlavného styku alebo znásilnenia. Svedectvá o sexuálnom násilí na Ukrajine dávajú tušiť, že obetí bude nespočet. Variantov „tabletky po“ je niekoľko, niektoré sa dajú užiť do troch dní, niektoré až do piatich od znásilnenia.

Ruskí vojaci pri odchode z okupovaných území mnohokrát znásilňovali bezbranné ženy v zasiahnutých obciach, často aj pred ich deťmi. V jednom známom prípade také znásilnenie trvalo aj niekoľko hodín, okupanti predtým zastrelili muža ženy, všetkému prizeral malý syn.

Okupanti znásilňujú a zabíjajú naše ženy, hovorí zdrvená Nasťa o pekle na Ukrajine! 

Samek preto neváhal a narýchlo objednal tridsať tabletiek týchto liekov za pätnásť tisíc korún (600eur). „Dajú sa užiť až päť dní po znásilnení. Budeme ich mať zajtra dopoludnia a už teraz ladíme kedy a kde ich odovzdáme,“ opisuje bývalý záchranár. Je jasné, že ide dobrovoľníkom o čas.

Podľa neho budú tieto lieky potrebné oveľa viac, prosia preto o pomoc a prikladá aj číslo transparentného účtu. „Oslobodzujú sa ďalšie a ďalšie obce. Toto bude na dlho. Je to strašné, ale v Buči to už nepomôže. Ďalším ale áno,“ píše. V komentároch sa medzitým vyjadrujú desiatky ľudí, ktorí chcú pomôcť alebo okamžite posielajú peniaze.

Najzvrhlejší vrah sveta zabil dve dievčatá a zneužil cez sto mŕtvol

„Starosta Kyjeva už požiadal medzinárodné organizácie práve o tieto lieky a už sú na ceste. Vzhľadom na rozsah tých zverstiev však čím viac kanálov sa to dostane priamo do čerstvo oslobodených obcí, tým lepšie,“ zakončuje.