Cibuľku nakrájanú na jemno opražíme na ghee, pridáme namleté mäso, rímsky kmín, škoricu, soľ, korenie, prelisovaný cesnak a opekáme až pokým mäso nebude jemne prepečené približne 5 – 10 min. Pridáme fazuľu, nakrájané sušené paradajky, zalejeme kúskami paradajok z konzervy, paradajkovým pretlakom a dusíme cca 15 – 20 min. Do hotového jedla vmiešame petržlenovú vňatku a podávame napríklad s uvarenou ryžou.

Potrebujeme:

  • 0,7 kg hovädzie mäso – mleté alebo nasekané na jemno
  • 1 konzerva bielej fazule
  • 1 konzerva červenej fazule
  • 2 PL ghee (masla)
  • chilli čerstvé (podľa chuti)
  • 2 ks strednej cibule
  • 1 ČL mletej škorice
  • pol ČL rímskeho kmínu
  • 1 ČL kakaa
  • 1 – 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • 5 ks sušených paradajok v oleji
  • 1 konzerva krájaných paradajok
  • paradajkový pretlak cca 5 dcl
  • šťava z polovice citróna
  • 1 ČL medu
  • 1 ks bobkový list
  • 1 dcl červeného vína na podliatie (nemusí byť)
  • čierne korenie mleté
  • soľ
  • čerstvá petržlenová vňaťka