Turista (99) skolaboval vo Vysokých Tatrách. Nikto mu nepomohol, tvrdí muž! Iní sa o tom sporia

611

Takmer ku storočnému starčekovi pribehli vo Vysokých Tatrách členovia horskej služby, keď starší muž skolaboval na vysokohorskom turistickom chodníku. Záchranu privolali náhodní turisti, údajne ale neboli prvý, kto ho stretol. Proti tomu sa však stavajú iní svedkovia, ktorí vyhlasujú, že mu pomáhali skoro všetci, ktorí šli okolo.

V stredu popoludní na ceste z Popradského plesa náhodní výletníci našli 99-ročného Slováka, ktorý potreboval urgentnú pomoc. Ležal na zemi, mal tržné zranenia na tvári a ďalšie povrchové rany. Záchranári ho zniesli do bezpečia.

„Po príchode na miesto sme mu poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť a na nosidlách a v terénnom voze sme ho transportovali do Starého Smokovca,“ uviedla horská služba na sociálne siete. Následne muža odovzdali do rúk privolanej posádke sanitky, ktorá ho previezla do nemocnice.

Pavol za smrťou padal 400 metrov! Pošmykol sa vo Vysokých Tatrách na ľade! 

 Išiel Karol uctiť mŕtvych  kamarátov? 

Podľa jedného z fanúšikov horskej služby, ktorý správu o výlete starého pána komentoval, mal ísť senior zo Štrbského plesa na Popradské, aby u symbolického pamätného miesta vzdal hold mŕtvym kamarátom. Dotyčný uviedol, že 99-ročného muža pozná a označil ho menom Karol.

Okrem iného si na sieti ľudia zanadávali, prečo pánovi nepomohli predošlé výpravy. „Spadol a nedokázal ísť sám ďalej. Nikto z okoloidúcich mu ale nepomohol! Hanba! Ďakujem horskej službe za pomoc a za ľudský prístup,“ rozčúlil sa fanúšik a poďakoval záchranárom za zásah. „Panovi Karolovi prajem hlavne veľa zdravíčka. Verím, že sa v Tatrách ešte stretneme,“ nezabudol svojho známeho cez sociálnu sieť pozdraviť.

Smrť v Slovenskom raji! Hubár sa zrútil z 30metrového zrázu

Proti tomu sa ale postavil iný svedok udalosti. Ten poprel, že by ľudia vyčerpaného starého pána na horskej cestičke len tak nevšímavo míňali. „Dnes sme tohto pána stretli, mal pri sebe mobil a doklady. Ľudia pred nami ho videli spadnúť, snažili sa mu pomôcť a základne ho ošetrili,“ snažila sa uviesť veci na pravú mieru istá žena. „My s mužom sme mu dali palicu a skúšali sme sa skontaktovať s jeho rodinou, lenže to nám pán nedovolil,“ doplnila.

Tragická smrť slávneho YouTuber v Tatrách! Dominik (†25) žil životom plným adrenalínu

Starý muž sa podľa nej odmietal vrátiť. Keď volali horskú službu, záchranári im povedali, že mu nemôžu brániť ísť ďalej. „Išli som chvíľku s ním, potom aj iní ľudia,“ dokreslila svoj pohľad na vec žena s tým, že zdôraznila, že starý pán pomoc tvrdohlavo odmietal. „Takmer všetci, ktorí tade išli, ho ale riešili,“ uzavrela svoj príspevok.