Prvý smrtiaci útok medveďa na človeka bol potvrdený! Muž mal kúsance na hlave, na krku aj na boku

Ide o prvý potvrdený prípad usmrtenia človeka touto šelmou na Slovensku za posledných 100 rokov.

1327

Pitva potvrdila, že Päťdesiatsedemročný muž z obce Liptovská Lúžna v okrese Ružomberok bol napadnutý medveďom! Senior sa vydal na prechádzku, domov už sa ale nevrátil! Polícia v pondelok popoludní našla už len jeho telo. Bol pohryzení na niekoľkých miestach. Ide o prvý potvrdený prípad usmrtenia človeka touto šelmou na Slovensku za posledných 100 rokov.

Na vychádzku mal podľa informácií TV Markíza postarší muž vyraziť už v nedeľu večer. Pretože sa nevrátil, bolo po ňom v pondelňajších ranných hodinách vyhlásené pátranie. Nezvestného však našli mŕtveho hlboko v lese.

Rozbesnená medvedica chrániaca mláďatá sa vrhla na poľovníka!

„Prizvaný súdny lekár konštatoval, že k smrti nedošlo prirodzeným spôsobom. Muž mal na hlave, krku a boku poranenia, ktorá bola spôsobená pohryznutím. V mieste nálezu sa našli čerstvé stopy medveďa,“ uviedla vedúca odboru komunikácie Lesov SR Marína Debnárová.

Medvedica na Poľane doriadila známeho fotografa prírody! Zahryzla sa mi do stehna a potom sa do mňa pustila, opísal

Muž bol pohryznutí na tvári, krku a boku a v okolí tela mali byť čerstvé medvedie stopy. V prípade bola nariadená súdna pitva, ktorá podľa informácií spravodajského webu CNN Prima News skutočne potvrdila, že bol muž, ktorý pracoval ako murár, napadnutý medveďom!

ŠOK! Slovenskí cyklisti stretli na vychádzke medveďa!

„Predbežná správa pitvy konštatuje, že nebohý muž zomrel na následky poranenia, ktoré zodpovedajú zranením spôsobeným útokom medveďa,“ uviedla policajná hovorkyňa podľa vyššie spomínaného webu.