Neuveriteľné! Sudca chce prepustiť Inda obvineného z brutálnej Braňovej vraždy

2336

Neuveriteľný verdikt sudcu, ktorý rozhodol o prepustení Nishita T. obvineného z brutálnej vraždy Branislava (†37), ktorú spáchal v októbri minulého roka v centre hlavného mesta.

 Požiadal o prepustenie z väzby, súd mu vyhovel! 

Obvinený z vraždy Nishit T., požiadal tento mesiac o prepustenie do domáceho väzenia. Okresný súd Bratislava I. jeho žiadosti vyhovel, prokurátor sa voči uzneseniu súdu stihol odvolal, Nishit tak ostáva aj naďalej vo väzbe.

Braňo zavraždený Indom Nishitom

Nishit ostáva aj naďalej vo väzbe „Uznesenie zo dňa 8.3. nie je právoplatné, prokurátor podal ihneď sťažnosť proti uzneseniu,“ uviedol Adamčiak. Sudca svoje rozhodnutie odôvodnil tým, že „súd z výsledkov doposiaľ vykonaného dokazovania zistil výnimočné okolnosti prípadu v zmysle Trestného poriadku,“. Podľa jeho vyjadrenia pri rozhodnutí vychádzal z Európskeho dohovoru o ochrane ľudských práv a základných slobôd a judikatúry Európskeho súdu.

 

Kto je brutálnym vrahom z Hviezdoslavovho námestia?

Zákonný sudca sa tiež vyjadril, že „vzhľadom na dôvod väzby (úteková) súd prijal vo svojom rozhodnutí opatrenia, ktoré hrozbu konania (úteku) minimalizujú, resp. vylučujú.“ Okresnému súdu Bratislava zatiaľ nebolo doručené písomné odôvodnenie sťažnosti prokurátorom, až po jej doručení môže byť vec predložená Krajskému súdu na rozhodnutie o sťažnosti.

Dokazovanie už malo byť ukončené

Peter Vačok, advokát: Pri vraždách je dlhá lehota väzby a policajti sa neponáhľajú. Je to chyba, lebo čím rýchlejšie je to na súde a vykonáva sa dokazovanie na hlavnom pojednávaní, potom je to oveľa objektívnejšie. Takéto závažné trestné činy by mali mať prioritu, ukladá to aj zákon. Prípravné konanie by malo byť urobené v čo najkratšej dobe.