Tvrdil, že mal iné problémy. Jeho kamarát Michael Douglas (72) však prezradil, že rakovinu naozaj má a jeho stav je vážny.

Michael Douglas sa o chorobe svojho kolegu a kamaráta rozhovoril v rozhovore s Jonathanom Rossom v relácii Q&A. Uviedol, že Val bojuje s rakovinou jazyka rovnako ako on v minulosti.

„Val je skvelý človek. Potýka sa s rovnakou chorobou ako ja. Bohužiaľ to s ním však nevyzerá moc dobre,“ povedal.

„Som s ním. Modlím sa za neho. Táto choroba je presne tým dôvodom, prečo ste o Valovi poslednú dobu moc nepočuli,“ pokračoval ďalej herec.

foto: daily mail
foto: daily mail

 

Pred pár týždňami sa Kilmer objavil na verejnosti bez kanyly. Médiá špekulovali o tom, že sa u neho blýska na lepšie časy a už je vyliečený. Podľa Douglasa tomu tak však nie je a je na tom naopak ešte horšie.

Minulý rok v októbri pridal Kilmer na svoj profil na sociálnej sieti vyhlásenie, že rakovinu nemá a jeho fanúšikovia sa tak nemusia znepokojovať. Zároveň ale poďakoval za obrovskú vlnu podpory a oznámil, že určité zdravotné problémy má, ale nešpecifikoval ich.

Len pár týždňov potom médiami prebehla správa, že Kilmer opäť skončil v nemocnici s opuchnutým jazykom a nemôže sám dýchať ani hovoriť. K tomu už sa herec nevyjadril.

Dôvody pre tracheostómiu môžu byť viac. Pomáha dostať kyslík do pľúc, keď človek nemôže normálne dýchať po úraze alebo havárii, alebo keď sú jeho svaly veľmi slabé. Umožňuje dýchanie tiež v prípade, že je hrtan blokovaný kvôli opuchu alebo nádoru.