Keď aj váš obhajca verí, že vám bude udelený trest smrti, tak máte asi poriadny prúser. Slovenský pedofil Antonín Novák, ktorý pred osmy rokmi znásilnil a potom uškrtil deväťročného Jakuba Šimánka z Havlíčkovho Brodu, znechutil aj svojho obhajcu. Nemal by byť pre takéto zločincov naozaj zavedený trest smrti?
Stalo sa to pred necelými deviatimi rokmi. Malý Jakub Šimánek sa nechal zlákať pedofilom Antonínom Novákom na počítačové hry.

Ten ho odlákal na ubytovňu a tu znásilnil. Sám Novák sa však obhajoval. „Nijako som mu nevyhrážal, povedal som, že budeme robiť to, čo robia dospelí,“ uviedol Novák pred rokmi.

Novák po svojom sexe s malým chlapcom chcel Jakuba odviesť na kraj lesa, aby mal dosť času na útek, chlapec mu ale začal vyhrážať, že všetko povie rodičom. Novák Jakuba nakoniec uškrtil.

Chlapcovo telo sa našlo až po mesiaci, asi pol kilometra od Havlíčkovho Brodu zahrabané pod vetvami a listami. Miesto ukázal kriminalistom sám páchateľ, ktorého zadržali krátko predtým.

„V prípade, keby existoval trest smrti, tak verím, že dostane trest smrti. To je môj názor,“ povedal vtedy novinárom Novákov obhajca.

Novák nakoniec dostal „len“ doživotie, ktoré si odpykáva v Českej republike. Aký trest by ste za toto zverstvo dali Vy?