Talentovaná hudobníčka spadla autom z útesu, kde ju až po týždni našli. Prežila svoju smrť

1376

Dvadsaťtriročná talentovaná hudobníčka Angela Hernandez ako zázrakom prežila, keď sa s autom zrútila zo šesťdesiatmetrového útesu.

Strávila celý týždeň opustená so svojím havarovaným autom na úpätí 60metrového útese v oblasti Big Sur v Kalifornii. Zrútila sa, keď sa snažila vyhnúť zvieraťu na ceste. O samote prežila aj vďaka tomu, že pomocou hadičky k chladiču čerpala vodu z machu. Po týždni pátrania jej na pomoc prišli záchranári, ktoré privolali okoloidúci turisti.
Angela Hernándezovo sa z Portlandu v Oregone vydala navštíviť svoju sestru v Kalifornii. Po ceste jej ale do vozovky vbehlo zviera. Tomu sa snažila vyhnúť, pritom však spadla z vrcholku 60metrového útesu. Teraz už je v poriadku v stabilizovanom stave v nemocnici a po prvý raz prehovorila k médiám.

 „Bolo to ako  sen.“ 

V detailnom popise Angela opísala ony hrozné momenty, keď sedem dní ležala v troskách svojho auta a snažila sa dovolať pomoci. „Všetko sa mi to zdalo ako sen,“ opisuje to teraz hudobníčka z nemocničného lôžka.

„Z toho pádu si moc nepamätám. Povedali mi, že som letela cez 60 metrov vzduchom,“ pokračovala v rozhovore pre Daily Mail.

60metrový útese v oblasti Big Sur v Kalifornii.

Angela cítila vodu, ako jej stúpa nad kolená. Cítila tiež svoju krv. Pomocou multifunkčného náradia si rozbila okno. A začala sa plaziť z auta. Prvá vec, ktorá sa jej dostala na jazyk, bolo meno jej sestry, ktoré začala kričať.

Počas toho všetkého sa snažila vyškriabať po kameňoch, kde neskôr zaspala. Nasledujúce dni trávila kričaním na prechádzajúce autá na vrchu útese v nádeji, že ju niekto počuje.

Okolo tretieho dňa si uvedomovala, že sa jej dostavuje dehydratácia. Uvedomila si, že má v aute bandasku vody, ale nemohla sa k nej dostať. Jediné, čo bola z auta schopná dostať, bola hadica od chladiča. Niekoľko chvíľ nato uzrela kvapku vody na machu. Neváhala.

„Bolo to tak svieže! Do hadičky som nabrala, čo som mohla a pila som to asi hodinu,“ hovorí Angela.

Nasledujúce dni sa túlala po pláži a hľadala ľudský kontakt. Kričala o pomoc, zbierala vodu a hľadala nová útočisko.

„Moje posledné ráno na pláži bolo obzvlášť príjemné.“
„Prebudila som sa uprostred noci s bolesťou ramena. Bolo mi chladno a slnko už zapadlo. Keď som sa posadila, videla som ženu, ako ide pozdĺž pobrežia. Myslela som si, že bola len sen. „

Okoloidúci žena spoločne s mužom jednali rýchlo. Žena išla hľadať pomoc a muž u mňa zostal a dával mi čerstvú vodu.

Neskôr dorazil celý tím záchranárov a Angelu do nemocnice dopravili vrtuľníkom. Doktori potom vyhlásili, že Angela niekoľko dní po nehode krvácala z mozgu. Mala tiež dolámané rebrá, prasknuté žilky v očiach a pľúcny kolaps. Naviac mala ešte zlomenú kľúčnu kosť a bola spálená od slnka.

Napriek svojim zraneniam a celému zážitku si z toho Angela odniesla len samé pozitíva.

„Teraz sa cítim, že mám úplne všetko, čo som kedy chcela. Smejem sa tu v nemocnici so svojou sestrou, kým ma nebolia kosti. Spoznala som tých najlepších ľudí. Zažila som niečo tak ojedinelého a hrozného, ​​že si neviem predstaviť, že by si pre mňa osud nechystal niečo väčšieho,“ spovedala sa Angela.