Záhadné zmiznutie rodiny Jamisonových, bol ich dom prekliaty?

1478

Bobby Jamison, jeho žena Sherilyn a ich šesťročná dcérka Madyson žili v pokoji vo svojom dome v Eufaula až do 8. októbra roku 2009. Potom všetci zmizli.

Všetci traja toho dňa zmizli zo svojho domu, bez toho aby dali komukoľvek vedieť alebo sa našla jediná stopa po tom, kam vlastne išli. Polícia po nich vyhlásila pátranie a po pár dňoch našla ich pick-up. To ale vyvolalo viac otázok než odpovedí.

Vozidlo bolo nájdené v Latimer County, hodinu jazdy od ich domova. Rodina tu plánovala kúpiť 40 akrový pozemok a zrejme si ho išla pozrieť. Avšak to, čo sa našlo vo vozidle, bolo veľmi nezvyčajné. Vo vozidle bol totiž pes, ktorého rodina mala. Bol značne podvyživený, ale nažive. Tiež tam boli telefóny a ďalšie veci, bez ktorých človek neopúšťa na dlhý čas svoj domov. Úplne zjavne rodina odišla len na chvíľu, ale z nejakého dôvodu sa do vozidla už nevrátila.

Vo vozidle bolo nájdených tiež 32 tisíc dolárov v hotovosti. Obaja manželia pritom boli handikepovaní a rozhodne nemali žiadne veľké financie alebo úspory. Nebolo jasné, kde sa tak veľká suma u nich vzala. Policajti začali podozrievať dvojicu, že v ich zmiznutie hrali nejakú úlohu drogy, ktoré možno pre niekoho viezli.

Polícia prečesávala okolité lesy, ale nenašla po Jamisonových ani jedinú stopu. Vyšetrovateľom vŕtala celá vec stále viac v hlave. Cosi tú nehralo. Lenže prípad sa ďalej nepohol a zostal u ľadu až do roku 2013.

To sa v blízkosti miesta, kde bolo nájdené vozidlo, našli dve kostry dospelých ľudí a jedného dieťaťa. Forenzný patológ potvrdil, že to sú Jamisonovci. Nebolo ale možné stanoviť príčinu smrti. Polícia znovu otvorila prípad ich zmiznutia. Polícia dokonca zverejnila video z bezpečnostnej kamery na dome z onoho dňa, keď Jamisonovci odišli. Bol na ňom vidieť Bobby Jamison a jeho žena, ako chodí z domu do auta a zase späť. Zjavne balili veci pred odchodom. Tiež sa zistilo, že nedlho predtým navštívil Jamisonovcov miestny pastor a povedal mu, že ich dom je prekliaty a že v ňom sídlia dva až štyri duchovia.

V dome sa tiež našla Satanská biblia, kúpená zrejme ako žart. Avšak matka Sherylin sa domnievala, že sa pár zaplietol s nejakou sektou a bol zavraždený jej členmi. Polícia sa však držala inej stopy, ktorá ukazovala na to, že to bol Bobby, kto odviezol celú rodinu do lesa, tam ženu a dcéru zabil a potom zrejme spáchal samovraždu. Sherylin totiž napísala Bobbymu pred odchodom dvanásťstranový list, ktorý ukazoval na to, že manželstvo nefungovalo. Na druhú stranu okrem listu pre túto hypotézu neexistoval jediný dôkaz.

Ďalšia teória bola, že za smrťou rodiny stál Bobbyho otec Bob Dean Jamison. Bobby podal žiadosť, aby mu bolo súdne zabránené približovať sa k jeho rodine. Otec vraj bol násilník, vyhrážal rodine opakovane zabitím a tiež bral drogy a stýkal sa s miestnymi gangmi. Avšak v čase zmiznutia Jamisonových bol na tom Bob Dean zdravotne zle, býval často v nemocnici a dva mesiace po ich zmiznutí zomrel. Podľa jeho brata nebol v stave kamkoľvek chodiť alebo dokonca niekoho zabiť.

Prípad budil svojho času veľkú pozornosť a dodnes nebol vyriešený. Je evidovaných veľa viac či menej pravdepodobných teórií, prečo rodina Jamisonových zmizla, ale ani jedna nebola podopretá dôkazmi. V hre tak zostáva stále aj možnosť, ktorú spomenul pastor – odišli, pretože ich dom bol prekliaty.