Hasičom a policajtom, ktorí boli v utorok večer privolaní do bytu v prešovskej ulici Tarasa Ševčenka, sa naskytol hrozný pohľad. Vnútri našli mŕtvoly troch ľudí, ktorí sa v byte pravdepodobne otrávili oxidom uhoľnatým.

Mŕtvy muž a jeho družka boli nájdení v posteliach v spálni. Prikrytie boli dekami. Tretia mŕtvola ležala na ďalšie posteli. Má ísť o ich kamarátku, ktorá k nim prišla na návštevu a prespať. Živá z bytu už ale nikdy neodišla.

 Susedia mŕtvych tri dni  nevideli 

Susedia ich tri dni nevideli. Desivý nález potvrdili aj strážcovia zákona. „Môžem potvrdiť, že v byte v ulici Tarasa Ševčenka v Prešove boli nájdené tri osoby bez známok života,“ vyhlásil policajný hovorca Igor Pavlik.
„Momentálne sú zo strany polície vykonávané procesné úkony. Polícia začala v danej veci trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Príčina ako aj okolnosti sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ dodal hovorca.

 Na vine je zrejme  otrava 

Aj keď nie je potvrdené, čo stálo troch ľudí v Prešove život, všetko nasvedčuje jedinému. Za ich smrť môže najskôr únik jedovatého oxidu uhoľnatého. Všetky tri obete tragédie totiž zomreli preukázateľne v spánku.