Američanka vzpierala aj v deň pôrodu, dva dni pred ním urobila rekord

1267

Meghan Leathermanová z Arizony sa rozhodla neobmedziť svoje pravidelné tréningy ani počas tehotenstva. Dva dni pred pôrodom zdvihla nad hlavu 97,5 kilogramu, čo je jej osobný rekord.

V telocvični bola aj v deň pôrodu.

Tridsaťtriročná Leathermanová štyrikrát týždenne cvičí kombináciu vzpieranie, gymnastiky a kardio. Nechcela sa toho vzdať ani v tehotenstve, a aj keď sa hovorí, že by nastávajúce mamičky nemali dvíhať ťažké veci, vzpierala čoraz väčšej záťaže.

Povzbudili ju fotky Lea – Ann Ellisonovho z Los Angeles, ktorá vzbudila vlnu kritiky, keď dala na internet zábery, ako vzpiera ešte pár týždňov pred pôrodom. Nakoniec priviedla na svet zdravého chlapčeka a krátko po pôrode sa vrátila znovu do telocvične.

Leathermanová to doviedla ešte ďalej. Vzpierala až do dňa pôrodu. Okrem toho po celé tehotenstvo chodila so psom päť kilometrov denne a každý týždeň si ešte dáva šesť a pol kilometrovú trasu v horách.

Zatiaľ čo nad ňou okolia krútilo hlavou a varovalo, že ublíži dieťaťu, Meghan je presvedčená, že jej cvičenie pomohlo v tehotenstve proti ranným nevoľnostiam a ona aj dieťa sú vďaka tomu zdravšie.“Vôbec som nemala nevoľnosti. Občas som musela jednoducho ísť a začať vzpierať, keď sa mi hormóny trochu splašil,“ povedala Meghan denníku Daily Mail.

Svoje cvičenie konzultovala aj s lekármi a tí na rozdiel od jej priateľov a rodiny proti vzpieranie nič nenamietali a vraj ju naopak povzbudzovali.

Ešte v deň pôrodu bola v telocvični a potom priviedla na svet zdravé dievčatko, ktorú pomenovala Florence Germaine.
Po pôrode si síce dala trochu oddych, ale plánuje sa vrátiť k svojmu náročnému tréningu maximálne tri týždne po dcérinej narodení.