Biela kyslá polievka zo zelenej fazuľky

3472

Ako na to:

Fazuľové struky prepláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Potom ich dáme do hrnca a zalejeme vodou. Ochutíme a dáme variť.
Medzitým si očistíme zemiaky, smotanu vylejeme do väčšieho pohára a pridáme k nej 1-1/2 lyžice hl. múky. Zmes poriadne rozmiešame.
Keď sa polievka s fazuľovými strukmi začne variť, pridáme do nej zemiaky nakrájané na kocky a varíme, kým zemiaky nezmäknú. Keď sú už mäkké, vylejeme do polievky smotanu rozmiešanú s múkou, premiešame a necháme prejsť varom.
Potom polieku vypneme, pridáme ocot (1-2 pol. lyžice), premiešame, dochutíme soľou, korením, prip. ak treba dolejeme ešte ocot. Pokiaľ je polievka príliš kyslá, môžeme pridať trochu kryšt. cukru na stiahnutie kyslosti.