Home Made Gyros

1016

Ako na to:

Roštenku nakrájame na rezančeky, osolíme, okoreníme, pridáme strúhaný zázvor, pretlačený cesnak, lyžicu horčice, korenie Gyros a Garam Masala, lyžicu maizeny, dobre zamiešame a necháme krátko odležať v chladničke. Umyté papriky osolíme, potrieme olejom a dáme piecť do rúry s teplotou 250 C, kým sa nespečie šupka. Po vychladnutí šupku spolu s jaderníkmi odstránime, dužinu najemno nakrájame a dochutíme soľou a citrónovou šťavou, prípadne čerstvou bazalkou. Mäso prudko opečieme na panvici. Arabský chlieb v rúre zohrejeme, prekrojíme na polovicu a každú plníme mäsom, pečenými paprikami, nadrobno nasekanou cibuľkou a reďkovkou a strúhaným syrom. Podávame so smotanou ochutenou chrenom.