Desivé správy z dovolenkovej destinácie. V Grécku zabíjala búrka

1491

K veľkej tragédii došlo počas dovoleniek v Grécku. Pri búrkach s krupobitím zomrelo v stredu večer najmenej šesť zahraničných turistov vrátane malého chlapca, na ktorého pri hoteli spadol strom. Medzi mŕtvymi sú aj dvaja Česi. Dvojica zomrela po tom, čo sa kvôli silnému vetru prevrátil ich obytný príves na polostrove Chalkidiki na severe krajiny. Zomreli na pláži, búrka karavan značne poškodila. Jednu osobu previezli do nemocnice. Zhruba stovka ľudí bola pri búrke zranená.

Severná časť Grécka, kde trávia prvú časť letných prázdnin pri mori tisíce cudzincov, zasiahla divoká búrka po niekoľkých dňoch s tropickými teplotami blížiacimi sa 40 stupňom.

Postaršia česká dvojica zomrela podľa AFP po prevrátení karavanu blízkosti mesta Nea Propontida. O tragédii informoval na Twitteri portál Protagon.gr

Ďalší človek, ktorý bol s nimi vo vnútri, nešťastie prežil so zraneniami. Na Youtube i gréckych serveroch ako thestival.gr sa čoskoro začali objavovať fotografie a zábery, ktoré zrejme zachytávajú práve prevrátené auto Čechov.

S cestovnými kanceláriami aj samostatne navštevujú Chalkidiki tisíce Slovákov. V stredu večer začali Chalkidiki a okolité oblasti bičovať prudké lejaky a krupobitie. Vietor vyvracal stromy a ničil strechy budov.

Medzi ďalšími mŕtvymi je dospelý Rus s malým chlapcom, na ktorých v blízkosti ich hotela spadol strom.

Raft sa z rodičmi a 3 malými deťmi prevrátil na divokej rieke Belá! Matka je mŕtva

Zomrela aj dospelá turistka a osemročný chlapec z Rumunska, ktorých zabila časť padajúce strechy reštaurácie. Desiatky zranených ľudí boli prevezené do nemocníc.

„Niečo také som vo svojej 25-ročnej kariére zažil vôbec prvýkrát,“ povedal podľa Reuters lekár z nemocnice v meste Nea Moudiana Athansios Kaltsas. V jeho nemocnici boli ošetrení pacienti vo veku od ôsmich mesiacov do 70 rokov, najmä s rozličnými zlomeninami.

Dovolenka snov na luxusnom zaoceánskom parníku sa zmenila na tragédiu! Žena sa vrhla do rozbúreného oceánu!

Miestne úrady vyhlásili na Chalkidiki mimoriadny stav. Najmenej 140 hasičov malo kvôli živlu celonočné zásah. Nezvyčajne silné dažde by podľa meteorológov mali skončiť počas dnešného rána.