Hoci francúzski prevádzkovatelia kín boli ochotní film hrať ďalej, americká produkcia ich požiadala, aby thriller pojednávajúci o agentovi, snažiacom sa prekaziť plánovaný útok teroristov na francúzsku metropolu, stiahli z kín s ohľadom na rešpekt k obetiam a ich rodinám.

Hlavnú úlohu agenta CIA, ktorý sa dostane na stopu atentátnikom, stvárnil britský herec Idris Elba, ktorý si naposledy zahral napríklad vo filmoch Kniha džunglí alebo Beštie bez vlasti. Jeho spoluhráčom vo filme je Richard Madden v úlohe zlodejíčka, ktorým sa náhodou policajtovi pripletie do cesty a je nútený spolupracovať.
Film, v ktorom sa agent CIA snaží prekaziť teroristický útok plánovaný na Paríž v deň francúzskeho národného sviatku, mal distribučnú premiéru v predvečer Dňa dobytia Bastily, ktorý sa slávi 14. júla.

Práve vo štvrtok však došlo k teroristickému útoku v meste Nice na Francúzskej riviére, kedy Mohamed Lahouaiej Bouhlel vošiel kamiónom do davu ľudí sledujúcich na promenáde slávnostný ohňostroj, a zanechal na mieste 84 mŕtvych a viac ako dve stovky zranených.
Distribučné spoločnosti Studio Canal kvôli tomu okamžite stiahla plagáty a ďalšie reklamy k filmu, ktorý bol v tom čase nasadený do 230 kinosál po celom Francúzsku. Ohľadom premietanie filmu nechala pôvodne rozhodnutia na jednotlivých prevádzkovateľoch, ale potom v sobotu oznámila, že film sťahuje z kín z úcty k obetiam a ich rodinám.
Už skôr bolo odložené pôvodne plánované uvedenie filmu vo Veľkej Británii a v Nemecku, kde mal mať film premiéru v marci. Po minuloročných novembrových útokoch priamo v Paríži, pri ktorých zomrelo 130 ľudí, však bola premiéra odsunutá na neskôr. Film mal nakoniec britskú premiéru v apríli a nemeckú minulý mesiac.
Nie je to jediný neblahý dôsledok na kultúru vo Francúzsku po teroristických útokoch. Už v piatok zrušila svoje plánované vystúpenie v Nice speváčka Rihanna a cez víkend bol zrušený tiež Jazzový festival, ktorý sa v Nice koná už od roku 1948. Tento rok na ňom mali vystúpiť napríklad Robert Plant, Youssou N’Dour alebo Avishai Cohen.