Matka, ktorá bola odsúdená za pôrod do záchodu na 20 rokov, je už na slobode a znova tehotná.

1921

Súd jej prerušil trest. Teraz je doma a do väzenia by sa mala vrátiť až narodené dieťa bude mať jeden rok. V tom jej ale môže znovu zabrániť tehotenstva.

Film bola komédia ale toto je tragádia

Možno vám to bude pripomínať filmovú klasiku Sophie Loren a Marcela Mastroianniho „Včera, dnes, zajtra“ kde hlavná postava aby sa vyhla väzeniu využíva dlhú sériu tehotenstva.  

Porodila do záchodu a dostala 20 rokov vo väzení.

Sama na súde ale vyhlasovala, že si nič nepamätá. Čo ju od väzenia zachránilo, bolo, že sa musela starať o svoje dieťa. Súd jej tak povolil jeden rok doma, za ktorým nasledoval návrat do väzenia. Teraz je ale matka znovu tehotná.

„Okresný súd v Prešove právoplatným rozhodnutím prerušil odsúdenej výkon trestu odňatia slobody na jeden rok,“ povedala serveru Noviny.sk Ivana Petrufová, hovorca Krajského súdu v Prešove.

Súdu síce spomínala, že si nič nepamätá, ten jej ale neuveril. Uznávaná psychiatrička ale hovorí, že môže ísť o veľmi vážnu psychickú poruchu, kedy sa matka môže stať nebezpečná voči vlastným deťom, ale aj sebe. „Chová sa nekoordinovane, môže zabiť vlastné dieťa, môže ho opustiť, nevedomý si to, čo robí,“ uviedla psychiatrička Danica Caisová.

V tom prípade by bol obžalovanej udelený maximálne osemročný trest. Obhajoba sa chce ešte obrátiť na Najvyšší súd s mimoriadnym opravným prostriedkom.