Čierna vdova, ktorá zabila troch manželov, dostala trest smrti

2163
Čierna vdova Čisako Kakehi

Na trest smrti odsúdil japonský súd sedemdesiatročnú ženu, ktorá zavraždila troch svojich partnerov a o vraždu štvrtého sa pokúsila. Čisako Kakehi, prezývaná japonskými médiami čierna vdova, si na internetovej zoznamke hľadala zámožných mužov, ktorých potom zabíjala kyanidom. Motívom bola túžba po zisku.

Súd v Kjóte uložil Kakehi trest smrti obesením. Žena podľa súdu v rokoch 2007 až 2013 zavraždila svojho manžela a ďalších dvoch životných partnerov. O vraždu štvrtého muža sa pokúsila. Motívom jej skutkov bola snaha získať majetok svojich obetí. Na internete sa totiž zoznamovala iba s bohatými a bezdetnými mužmi, ktorých pred ich smrťou presvedčila k uzavretiu životnej poistky aj závetu v jej prospech.


Celkom Kakehi týmto spôsobom získala v prepočte asi 8 miliónov EUR. O väčšinu majetku ale prišla kvôli zlým investíciám. Po svojom zadržaní v roku 2014 žena najprv vinu popierala. Na začiatku súdneho procesu tento rok v júni vypovedať odmietla, neskôr sa ale prekvapivo priznala k vražde svojho štvrtého manžela v roku 2013.

 Trest  smrti 

Prvý manžel Kakehi zomrel v roku 1994 vo veku 54 rokov, jej druhého muža, s ktorým sa zoznámila prostredníctvom zoznamovacie kancelárie, postihol v roku 2006 vo veku 69 rokov infarkt, ktorý neprežil. Tretie manželstvo čierne vdovy skončilo manželovým úmrtím v roku 2008. O rok neskôr priateľ Kakehi podľahol údajne rakovine. Za smrť ďalších dvoch partnerov a jedného manžela súd Kakehiové uložil najvyšší trest.

V apríli 2012 bola v Japonsku odsúdená na trest smrti iná čierna vdova, Kanae Kidžima. Tá zavraždila troch mužov, ktorých poznala cez internetové zoznamky. Vylákala z nich peniaze, a keď naliehali na ich vrátenie, omámila je prášky na spanie a udusila oxidom uhoľnatým. S odvolaním k najvyššiemu súdu Kidžimaová tento rok v apríli neuspela.

Termín čierna vdova sa odvodzuje od samičky pavúka snovačky jedovatej, ktorá po párení samčeka zožerie.